A blogról

Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Paraphone: @horvathviteztamas: Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet mindezekre, már törlöm is az egészet. :D (2021.02.23. 21:07) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • horvathviteztamas: Tévedések, csúsztatások és nettó baromságok elegye... (2021.02.18. 15:52) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • lordblog: Tegnap este megnéztem az egyik drága unokám, NUDLESZ videóját. A Pesti utcán ment egyik embertől a... (2019.07.09. 13:58) Elek Zé, és a Sonkás Tömlős Sajt
  • JanCsi: "...végül a legnagyobb csoport, azok a középosztálybeliek, akiknek nincs ízlésük, de nem akarnak p... (2019.04.08. 22:44) Padthai Wokbar
  • asztronau: Hát barátom, neked nem való más mint a McDonalds és a kínai :)) Végre egy igényes, friss, normál... (2018.09.03. 15:15) Padthai Wokbar
  • Utolsó 20

Címkék

áfonya (1) aldi (1) Aldi (2) Alekosz (1) Allee (1) almalé (1) Alsóörs (1) amerikai álom (1) Andretti (1) angol reggeli (1) archív (3) Árpád híd (1) ázsiai hét (1) Balaton (3) Balatonszemes (1) balzsamecet (1) baromfi fasírt (1) Beáta (1) bébiparaj (1) BelFrit (1) Belga csoki (1) bevezető (2) bolognai (1) Budaörs (1) burger (2) Butler selection (1) butter brothers (1) Campona (1) chips (4) cinizmus (1) citarin (1) citrom (2) Cool Snack (1) csicseriborsó krém (1) Csíkos (1) csirke (4) csízió (1) csokoládé (1) curry (2) dogger (1) Don Pepe (14) DPFC (1) ecet (1) édesítőszer (1) édesség (4) egészséges (1) Elek Zoltán (1) Eurocenter (1) fagyi (1) fagylalt (2) fekete erdő (1) felirat (1) félkészétel (1) Fructiv (1) galambóc (1) gárdony (1) gombás csirke (1) Good milk (1) Grafiti (1) gránátalma (1) GRoby (1) guava (1) gyorsétterem (2) gyros (1) gyümölcsrizs (1) hagyma (2) hamburger (5) hamé mártás (1) hamhotburdogger (1) happy day (1) házi (4) hekk (1) hot dog (1) hummus (1) ital (1) jegeskávé (1) joghurtital (1) kacsa (2) káposzta (1) kávé (1) kebab (1) kenyér (2) Kicsi (2) kínai (22) kínai leves (2) kiwi ital (1) knorr (1) konzerv (1) krumpli (1) krumpliszirom (1) landliebe (1) lángos (2) legalja (2) Lidl (1) light (1) Lipóti pékség (1) longer (1) májas (1) mammut (1) margarin (1) marha (1) marhalábszár (1) Meki (2) melegszendvics (2) mexikói (1) méz (1) mézes-mustáros (1) Müller (2) mustár (1) narancs (1) NDK szendvicssütő (1) Népstadion (1) növényi zsír (1) OK (1) önkiszolgáló pénztár (1) padthai (1) pain pailasse (1) párizsi (1) pékség (3) péksütemény (4) pisztácia (1) pizza (6) pizzafeltét (1) pizzahajó (1) Porecs (1) pörkölt (1) Power fruit (1) pringles (1) pro és kontra (2) pulled pork (1) quark (1) rágó (1) rakott krumpli (1) rauch (1) recept (3) reggeli (1) Ricco (1) rudi (1) rum-trauben-nuss (1) sajt (1) sajtkrém (2) sajtos párizsi (1) saláta (1) sárgabarack (1) sió (1) spagetti (1) Spar (3) sprotni (1) strandkaja (1) sugár (1) sült krumpli (1) szalonna (1) szendvics (1) szénsavas üdítő (1) szeptemberi étlap (1) szolgálati közlemény (1) szósz (1) szponzorált tartalom (1) TAO (1) tésztás leves (1) thai (1) Tian Tan (1) tízsajtos (1) tojás (1) toszkána (1) trópusi (1) tubus (1) tuti (1) újbuda (1) Új Shanghai (1) unboxing (1) vajas keksz (1) vega (2) vegán (2) video info 1 (1) virslis (1) Vitorlás (1) Wok (1) wokbar (1) youtube (1) (1) Címkefelhő

Junkfood 2.0. "Az vagy, amit megeszel. Én szeméten élek."

2016.05.14. 19:39 Paraphone

Kínai: Sugár (Shanghai gyorsétterem)

Címkék: kínai sugár

Régóta tervezem, hogy írok egy durván lehúzós bejegyzést egy kínairól, főleg, mióta az asszonyom megvádolt azzal, hogy én igazából szeretem a kínai kaját. Ez még akkor is megalázó és sértő, ha történetesen igaz.
Értekezésünk jelen alanya nem elborzasztóan rossz, igazából a legnagyobb baja, hogy tökéletesen érdektelen.



Az átlagember, mikor az Örsön jár, és megéhezik, nyilván nem fog fölmászni a másodikra a Sugárban, és elzarándokolni annak a Gödöllő felőli végéig - különösen azóta nem, mióta az itt működő Subway dicstelen véget ért.

Ha mégis megteszi, annak az az oka, hogy nem akar idegrohamot kapni az Árkád "kajálós részén" zajló tapintatlan bunkóság-és prolizmuscunamitól. Lehet bármekkora csúcsforgalom, akármekkora tömeg, téblábolhatnak az éhhalál, vagy a cukros roham szélén kóválygó szerencsétlenek mindenfelé, színig megrakott tálcáikat egyensúlyozva, annak tartalmának ülve történő elfogyasztásáról hasztalanul ábrándozva - az Örs Vezér tér vonzáskörzetében élő büdös proli AKKOR sem fog felállni, és elvinni az asztalról a kajája romjait a szemetesig. Csakazértis, élve a vásárlással járó szerzett jogával, órákig trécsel a bandájával, olvas, vagy összenő arcilag a telefonja képernyőjével. Mert neki az üldögélés, az emésztés nyugalma JÁR. Nyilván ő még sosem keringett kezében tálcával a répa rossz végén, elátkozva a hozzá hasonló idiótákat.
Zárójel bezár.

A Sugár kajálós szekciója pláza-szerűen hervasztó, és megnyugtatóan, mondhatni szellősen ügyfélmentes. Köszönhető ez a nagyobb, igénytelen tömegeket garantáltan  megmozgató, világméretű moslék-frencsájzok tüntető hiányának.
Persze kínai, az van itt is, amiképpen kocsma, és kínai büfé van a Marianna-árok mélyén, a Mount Everest csúcsán, a Szahara kellős közepén, a Holdon, és a Plútón is. És persze mindkettő meg is él!

Vizsgálódásunk tárgya a klasszikus, kockázatkerülő plázás-kínai receptet másolja.
Műanyagvilág, coca-cola termékek a hűtőben, precízen, az eladó által kiadagolt szalvéta (mondjuk, ilyet még eddig nem pipáltam máshol). Az ételek is a tutira mennek, ananászos, szecsuáni, illatos-omlós csirke (aka felcsíkozott párizsias csirkemell-hártya), bambuszrügyes-gombás, meg ugye az elmaradhatatlan leves.

A mértékegység - ugyanúgy, mint minden plázában - a kondér.
A leves olyan forró, hogy leégeti magát a földszintig - UÚ,MMP.
A köret és a feltét külön tányérban érkezik - UÚ,MMP.
A kiszolgálás ázsiai, első generációs, nem túl régóta itt élő. Az odaköszönés még megy, az elköszönés már nem, az ételekre pedig biztonságosabb rámutatni, mint szavakkal kérni. Extra észrevételed/kérésed/kérdésed van? Tartsd meg magadnak, max némi riadt nézést és zavart "nem-hallottam-inkább semmit" elfordulást kapsz. Mondjuk nem tuti, hogy mindkét eladó ilyen, a nőnemű ugyanis teljesen belefeledkezett az okostelefonjába.

A csípős-savanyú leves állagra a híg és a kocsonyás között hullámzott, átmeneti zónák nélkül. Ízben a savanyú a domináns. Nem akarok genyózni, mert végülis sűrű volt, sok, meleg, és olcsó, de egyszerűen nem tudok találóbb hasonlatot: úgy nézett ki, mint a darabos hányás. Komolyan, a rengeteg fehér összetevő közül kivirítottak a majdnem nyers sárgarépa-csíkok.
Ha meg kéne neveznem egy ízt, akkor az ecetes sárgarépát mondanám - már, ha létezne ilyen íz.

A rizs kissé ragacsos volt, aprószemű, de szép tiszta. Ízre elég semleges, dehát a csodákat nem is a rizstől várjuk.

A bambuszrügyes-gombás elég szószos-ragacsos volt, a hús, a gomba, és a "bambuszrügy" kellemes állagú. A szakácsnak gondjai lehettek a késsel, mert a csirkehátszín-cafatok egymásba kapaszkodva, mini polipokként virítottak az ételben.
Ízre, nos... mild szójaszósz,kevés cukorral és na-glutamáttal. Illetve, az első harmadban érzékeltem egy kevés csípős ízt, ezt mondjuk ettől a feltéttől nem feltétlenül (hahá!) vártam el.

Epres Nesteaval öblítettem le ezt a lakomát, így került az egész 1850 ft-ba. (Kissé borsos, UÚ,MMP.)

Összegezve, mit is tudnék kiemelni erről az étteremről? Mi alapján tudnám ajánlani, vagy sem?
A helyzet az, hogy az étel nem volt csapnivaló, botrányos, vagy kirívóan rossz. De egyetlen, a pozitív oldalon megemlíthető vonása sem volt. Akik az Örsön jártukban megéheznek, azok persze térjenek be bátran... a földszinti Fenyőbe, és vegyenek három zsömlét kilenc szelet sonkával. Ugyanígy jóllaknak, megússzák 500ft-ból, és még a környezetet sem terhelik három indokolatlan műanyag tányérral.

3/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://belpokol.blog.hu/api/trackback/id/tr828715750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása