Na de most miért? FreddieD is kijön négyévente egy új videóval, szóval...
Relatív olcsó készételre vágytam a minap, és beugrott, hogy hisz van a közelemben egy BelFrit. Régóta szemezek a hellyel, és rákívántam a sült krumplira is. Mármint: a JÓ sült krumplira, és ők - saját identifikációjuk szerint - az igazán finom, belga (jelentsen ez bármit is) sült krumpli szakértői.
Mióta az anyai ági felmenőim teljesen kihaltak, azóta nem volt szerencsém igazán jó(, házi) sült krumplihoz, gondoltam: na, majd most!
Némi hezitálás után a hívogató nevű Dirty Frikandel kompozíciót választottam. 2200ft egy adag - not good, but not terrible. Frissen készítik, és viszonylag hamar kész is lett.
A frikandelről - balga módon - a frikandóra asszociáltam, ami a megkopott tőkehús-anatómiai ismereteim szerint valami sertéshús-féleség. Az is, csak egyfajta lecsókolbász-debreceni-szerű virsli. A kissé meggrillezett, nem szemkilövetően erőszakos ízű virsli a krumpli tetejére karikázva érkezett, rajta dekoratív ketchup-és majonéz hullámokkal, és apró kockákra reszelt lilahagymával.
Ide szúrnám be a gasztronómiailag konzervatív távolságtartásomat a majonézzel kapcsolatosan. Elég kevés ételhez tudom jó szívvel elképzelni, konkrétan három ilyen van: a csirkés hambi, a panírozott halrudacska, és a sajtos-keménytojásos szendvics. Illetve, megengedő vagyok a Whopperrel is, ami, - mint azt a Bérgyilkos a szomszédom óta tudjuk - legalábbis gyanús.
Tehát eddig: a virsli...meh, a kecsup és a majonéz...oké, a lilahagyma meg egész ötletesen oldja a szénhidrát-fehérje töménységét. És ezen a ponton érkeztünk meg a krumplihoz, ami elvileg a lényeg.
A krumplit kétféleképpen lehet kérni, sózással vagy fűszerezéssel. Ugyan nem tudom, az utóbbi miért zárja ki, vagy kizárja-e az előbbit, én az utóbbi, fűszeres variánst kértem.
Se ízben, sem illatban, sem színben nem találkoztam fűszerrel. Igaz, túl sok sóval sem.
A krumpli maga kétségkívül friss, mármint: frissen sült. Méretre normális, állagra talán kissé tufa, ízre meg semmi extra. Nem olajos vagy zsíros, nem égett, nem nyers, és - mint már írtam - nem sós, vagy sótlan. Szóval kb azt hozza, amit egy gyorséttermi multifranchise hasáburgonyájától elvárunk.
Ami kissé csalódás. Nem tudtam, és most sem tudom, mitől más, egyedi, jobb vagy különleges a belga szalmakrumpli. Amit itt ettem, az a legendásan szar KFC-s fölött, de a BK-es és a Mekis alatt volt, ami lássuk be, ezért az árért, nem valami acélos teljesítmény.
Hogy túlzás volt-e mindezért a 2200ft? Végülis... éhes voltam, és a végére jól is laktam. Nem megyek bele aba az unfair összevetésbe, hogy enyiért mennyi olajat, sót, hálós burgonyát és földgázt lehet vásárolni ugyanezen épület Interspárjában, mert itt mégiscsak a kész ételt rakják eléd, márpedig manapság, mikor minden hót drága, ugye... ennél kevesebből készételt kihozni lehetetlenség.
Vagy mégsem? Enyiből kijön kb 3 aluljárós pizzaszelet, vagy 6 péksütemény a Spárban. Persze, ha az a cél, hogy jó sült krumplit egyél, akkor... se ide gyere, hanem továbbra is a Meki a legmegbízhatóbb opció.
Márpedig egy olyan helyen ahol ez a címerállat, a beugró próbaétel, a zászlóshajó, mégis mekkora reményel várhatják, hogy a valamikor visszatérő vendég kipróbálja a burgereket, és az egyebeket is?
4/10
Utolsó kommentek