A hazai ázsiai jellegű közétkeztetés másik zászlóshajója, orrhosszal a szecsuáni csirke mögött, az európai ízlésre baltával rászabott, (szégyenletes) autentikus gombás csirke. Az olvasóközönség végtelen szerencséjére módomban áll most ezt a titkos receptet megosztani.
Hozzávalók egy fő részére:
- egy óriási fej vöröshagyma
- egy sárgarépa
- negyed üveg kínai, (konzervízű) üvegízű csiperke gomba (más fajta gomba nem lehet!)
- 10 dekányi, a csirkefarhátról mechanikusan eltávolított csirkehátszín.
Serpenyőben totál jellegtelen ízű olajat hevítünk. Beledobjuk a lapokra szerelt csirkehúst, és csak addig sütjük, amíg a szeletek maghőmérséklete a 40 fokot meg nem haladja.
Ezután utána hintjük a hatalmas cikkekre vágott hagymát, és addig karamellizáljuk, ameddig egy nagyobb szellentés tart. Majd következik a tartósítószer-létől meg-nem-szabadított, szeletelt, üveges csiperkegomba. Ezzel addig rotyogtatjuk, míg az üres üveget kidobjuk a kukába, és máris következhet a csíkokra vágott sárgarépa. Ezzel az utolsó összetevővel már épp csak addig főzzük, amíg egy foton áthalad a helyiség két vége között.
Fontos: fűszerezni nem szabad! Az alap összetevők önmagukban is annyira erőteljes ízűek, hogy egyéb ízesítést az étel nem igényel. Talán egy fél teáskanálnyi, semleges ízű szójaszósszal megbolondíthatják az extrémebb ízek kedvelői, de csak csínján!
Ragacsos, sótlan rizzsel tálaljuk.
A receptért köszönetet szeretnék mondani a vörösvári úti Wok-büfé mesterséfjének. És igen: nem, öt év elteltével még mindig nem sikerült megtanulniuk főzni.
Utolsó kommentek