A blogról

Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Paraphone: @horvathviteztamas: Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet mindezekre, már törlöm is az egészet. :D (2021.02.23. 21:07) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • horvathviteztamas: Tévedések, csúsztatások és nettó baromságok elegye... (2021.02.18. 15:52) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • lordblog: Tegnap este megnéztem az egyik drága unokám, NUDLESZ videóját. A Pesti utcán ment egyik embertől a... (2019.07.09. 13:58) Elek Zé, és a Sonkás Tömlős Sajt
  • JanCsi: "...végül a legnagyobb csoport, azok a középosztálybeliek, akiknek nincs ízlésük, de nem akarnak p... (2019.04.08. 22:44) Padthai Wokbar
  • asztronau: Hát barátom, neked nem való más mint a McDonalds és a kínai :)) Végre egy igényes, friss, normál... (2018.09.03. 15:15) Padthai Wokbar
  • Utolsó 20

Címkék

áfonya (1) aldi (1) Aldi (2) Alekosz (1) Allee (1) almalé (1) Alsóörs (1) amerikai álom (1) Andretti (1) angol reggeli (1) archív (3) Árpád híd (1) ázsiai hét (1) Balaton (3) Balatonszemes (1) balzsamecet (1) baromfi fasírt (1) Beáta (1) bébiparaj (1) BelFrit (1) Belga csoki (1) bevezető (2) bolognai (1) Budaörs (1) burger (2) Butler selection (1) butter brothers (1) Campona (1) chips (4) cinizmus (1) citarin (1) citrom (2) Cool Snack (1) csicseriborsó krém (1) Csíkos (1) csirke (4) csízió (1) csokoládé (1) curry (2) dogger (1) Don Pepe (14) DPFC (1) ecet (1) édesítőszer (1) édesség (4) egészséges (1) Elek Zoltán (1) Eurocenter (1) fagyi (1) fagylalt (2) fekete erdő (1) felirat (1) félkészétel (1) Fructiv (1) galambóc (1) gárdony (1) gombás csirke (1) Good milk (1) Grafiti (1) gránátalma (1) GRoby (1) guava (1) gyorsétterem (2) gyros (1) gyümölcsrizs (1) hagyma (2) hamburger (5) hamé mártás (1) hamhotburdogger (1) happy day (1) házi (4) hekk (1) hot dog (1) hummus (1) ital (1) jegeskávé (1) joghurtital (1) kacsa (2) káposzta (1) kávé (1) kebab (1) kenyér (2) Kicsi (2) kínai (22) kínai leves (2) kiwi ital (1) knorr (1) konzerv (1) krumpli (1) krumpliszirom (1) landliebe (1) lángos (2) legalja (2) Lidl (1) light (1) Lipóti pékség (1) longer (1) májas (1) mammut (1) margarin (1) marha (1) marhalábszár (1) Meki (2) melegszendvics (2) mexikói (1) méz (1) mézes-mustáros (1) Müller (2) mustár (1) narancs (1) NDK szendvicssütő (1) Népstadion (1) növényi zsír (1) OK (1) önkiszolgáló pénztár (1) padthai (1) pain pailasse (1) párizsi (1) pékség (3) péksütemény (4) pisztácia (1) pizza (6) pizzafeltét (1) pizzahajó (1) Porecs (1) pörkölt (1) Power fruit (1) pringles (1) pro és kontra (2) pulled pork (1) quark (1) rágó (1) rakott krumpli (1) rauch (1) recept (3) reggeli (1) Ricco (1) rudi (1) rum-trauben-nuss (1) sajt (1) sajtkrém (2) sajtos párizsi (1) saláta (1) sárgabarack (1) sió (1) spagetti (1) Spar (3) sprotni (1) strandkaja (1) sugár (1) sült krumpli (1) szalonna (1) szendvics (1) szénsavas üdítő (1) szeptemberi étlap (1) szolgálati közlemény (1) szósz (1) szponzorált tartalom (1) TAO (1) tésztás leves (1) thai (1) Tian Tan (1) tízsajtos (1) tojás (1) toszkána (1) trópusi (1) tubus (1) tuti (1) újbuda (1) Új Shanghai (1) unboxing (1) vajas keksz (1) vega (2) vegán (2) video info 1 (1) virslis (1) Vitorlás (1) Wok (1) wokbar (1) youtube (1) (1) Címkefelhő

Junkfood 2.0. "Az vagy, amit megeszel. Én szeméten élek."

2017.06.10. 23:06 Paraphone

Pro és Kontra: Müller Fructiv vs. Power Fruit

Címkék: pro és kontra Müller Fructiv Power fruit

Lesz-e a Pro és Kontrá-ból sorozat? Ki tudja; ezen a hektikus blogon első körben jussunk el a rendszeres, és kellően gyakori frissülésig. Aztán meglátjuk. Egyértelműsítve: a Pro az, amit vegyél és fogyaszd, a Kontra pedig az, amit kerülj el.

Mindenesetre a nyitó részben két, nem klasszikus üdítőitalt mutatok be. (Bizony, ez a nevükből a legkevésbé sem kézenfekvő. Műzliszelet, vagy tejbe mártott kifli is lehetne.)



Pro: Müller Fructiv

A német Müller cég elsősorban tejtermékeiről ismert. Pontosabban: csak azokról. És ez így is van jól: én még nem-finom Müller terméket nem ettem. Jó, a tejberizst, de azt is csak azért tudom idevenni, mert a tejberizs a rizs egyetlen olyan megnyilvánulási formája, amit nem szeretek.
A Fructiv termékcsalád top a legjobbak között. Igazából a nagy melegre reflektáló üdítőital, ahol a vizet tejsavóval helyettesítették.
A tejsavó jó választás, mert a tejsavó semleges ízű, színű, és illatú folyadék (hisz voltaképpen a tej folyékonyságáért felelős víztartalom). Ráadásul egészséges, ami abból is látszik, hogy egyrészt régebben a disznóknak öntötték, másrészt pedig a belőle készülő, tökéletesen mindenmentes rikottát a testépítők zabálják eszük nélkül. Na jó, ne legyek igazságtalan, elvégre a vérsavó is értékes, meg az üveges paradicsomlé tetején lévő átlátszó folyadék is az.
Marcipán a tortán, hogy a Müller-gyárban, ahol számos és számtalan joghurt-meg sajtféleség készül, borzasztó mennyiségben áll ez a folyadék rendelkezésre.

Elég sokféle és jópofa ízvariációkban kapható (külön kiemelném a vérnarancsosat), ráadásul a leírás szerint a termék 35%-a(!!) gyümölcslé, és pépes gyümölcsvelő.
Ízre üdítő, frissítő, és gyümölcsös, mint azt sejteni lehet, a tejes alapot sehol nem érezni (megromolva nem próbáltam, lehet, hogy úgy már igen). Az illata is kellemes, gyümölcsös. Állagra is iható, én utálom a rostosat, de ebben az esetben a rostok olyan picik, hogy nem zavaró.

Egészségesnek hirdeti magát, minimális hozzáadott gyümölcscukorral. Viszont nem tudom megbocsájtani azt a rohadék aszpartámot, amit igazán nem tudom, miért kell beleb@szni mindenbe... Oké, legyen valami egészségesEBB, oké, csökkentsük a cukortartalmat, vegyük vissza a hozzáadott cukrot. De akkor a cukrot vegyük vissza, és kész! Ne édesítsük, meg keserítsük el szacharinnal (mindegy, hogy nevezik éppen, aceszulfám-k-nak, vagy bárminek). Ez az ital kevésbé édesen is épp olyan finom lenne...

4 és fél deci, ízléses, esztétikus, jól markolászható, táskába is bepakolható méretű palackban árulják, 200 forint körüli áron, ez pedig már az automatás kóla árszint, márpedig miért inna bárki kólát, ha helyette ilyet is ihat?

fructiv.jpg

8/10, de csakis a rohadék mesterséges édesítőszer miatt.

Kontra: Power Fruit

Nem először gyűlt már meg az én bajom ezzel a Power Fruittal. Próbáltam már licsi-set, meg kaktuszkörtéset (bizony, gyártóként nagyon egyikkel sem lehet melléfogni, ugye... tegye fel a kezét, aki tudja, milyen ízt kell érezni?), de a pomelosnál betelt a pohár. Megfogadtam, hogy többet nem hagyom magam elcsábítani a színes-szagos, csillogó gyermekmarketing felnőtt adaptációja által.

Mert a Power Fruit aztán mindent bevet ezen a téren. Hívogató mintázat, lucskos gyümölcsök, büszkén hirdetett 12%-os gyümölcstartalom, sztívia is van benne, meg C-vitamin, meg B6-vitamin, ráadásul power is, szóval... ja.

Az első meglepetés rögtön a nyitás után ért: enyhe grapefuit-illat bújt ki a palackból. A kóstolás tovább erősítette ezt az élményt: egy adag semmi, némi grapefruittal, majd a legvégén megérkezett a mesterséges édesítőszer kesernyés atombombája.
MIÉRT??
Miért kell mindent teletömni szaharinnal olyankor, ha az egészségesség a termék egyik fő hívószava?
De bár szaharin lenne. Igazából szukralóz, meg szteviol-glikozoid (0,003% - ahhoz képest kissé túl büszke a felirat a címkén, nem?). Előbbit rovarirtószer-gyártók állítják elő cukorból és klórból, utóbbit pedig sztíviából szintetizálják, ami nem lenne baj, de, szóval... ettem már sztívia növényt, tudom milyen. Ez nem olyan.

Az összetevők felsorolásánál látható, hogy forrásvízből van (bruhhaha, miért nem gleccserjégből?), almaléből és aromákból, mindenféle vegyszerekből, és - kapaszkodj - C és B6 vitaminokból.
Ez a kettő az a vitamin, amit már az üzemanyaghoz is adalékolnak egy ideje, szóval a belvárosi levegőt beszippantva is hozzá lehet jutni. Hogy miért ennyire marha értékes, hogy mindenbe ezt a kettőt teszik? Mert kb a kősziklából, meg az asztallábból is ki lehet vonni.

Na persze gyanút kellett volna keltsen az, hogy az Astoriánál található, édesség-egzotikus üdítőital profilon mozgó, méregdrága éjjel-nappaliban laza 285 ft-ot kértek 7,5 decijéért, mondom: egy olyan boltban, ahol a zsömle 70 ft (ha éppen kapható).

Annyit sem ér. Nem egészséges, nem finom, csak menő, meg jól néz ki.

power_fruit.jpg

2/10

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://belpokol.blog.hu/api/trackback/id/tr6612584613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artyom2034 2017.07.22. 11:33:14

Tetszik ez a pro és kontra összehasonlítás, legyen még ilyen!

Paraphone 2017.08.14. 19:37:35

@Artyom2034: Örülök, hogy ha tetszik, ha lesz majd apropója, akkor biztosan lesz.
süti beállítások módosítása