A blogról

Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Paraphone: @horvathviteztamas: Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet mindezekre, már törlöm is az egészet. :D (2021.02.23. 21:07) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • horvathviteztamas: Tévedések, csúsztatások és nettó baromságok elegye... (2021.02.18. 15:52) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • lordblog: Tegnap este megnéztem az egyik drága unokám, NUDLESZ videóját. A Pesti utcán ment egyik embertől a... (2019.07.09. 13:58) Elek Zé, és a Sonkás Tömlős Sajt
  • JanCsi: "...végül a legnagyobb csoport, azok a középosztálybeliek, akiknek nincs ízlésük, de nem akarnak p... (2019.04.08. 22:44) Padthai Wokbar
  • asztronau: Hát barátom, neked nem való más mint a McDonalds és a kínai :)) Végre egy igényes, friss, normál... (2018.09.03. 15:15) Padthai Wokbar
  • Utolsó 20

Címkék

áfonya (1) aldi (1) Aldi (2) Alekosz (1) Allee (1) almalé (1) Alsóörs (1) amerikai álom (1) Andretti (1) angol reggeli (1) archív (3) Árpád híd (1) ázsiai hét (1) Balaton (3) Balatonszemes (1) balzsamecet (1) baromfi fasírt (1) Beáta (1) bébiparaj (1) BelFrit (1) Belga csoki (1) bevezető (2) bolognai (1) Budaörs (1) burger (2) Butler selection (1) butter brothers (1) Campona (1) chips (4) cinizmus (1) citarin (1) citrom (2) Cool Snack (1) csicseriborsó krém (1) Csíkos (1) csirke (4) csízió (1) csokoládé (1) curry (2) dogger (1) Don Pepe (14) DPFC (1) ecet (1) édesítőszer (1) édesség (4) egészséges (1) Elek Zoltán (1) Eurocenter (1) fagyi (1) fagylalt (2) fekete erdő (1) felirat (1) félkészétel (1) Fructiv (1) galambóc (1) gárdony (1) gombás csirke (1) Good milk (1) Grafiti (1) gránátalma (1) GRoby (1) guava (1) gyorsétterem (2) gyros (1) gyümölcsrizs (1) hagyma (2) hamburger (5) hamé mártás (1) hamhotburdogger (1) happy day (1) házi (4) hekk (1) hot dog (1) hummus (1) ital (1) jegeskávé (1) joghurtital (1) kacsa (2) káposzta (1) kávé (1) kebab (1) kenyér (2) Kicsi (2) kínai (22) kínai leves (2) kiwi ital (1) knorr (1) konzerv (1) krumpli (1) krumpliszirom (1) landliebe (1) lángos (2) legalja (2) Lidl (1) light (1) Lipóti pékség (1) longer (1) májas (1) mammut (1) margarin (1) marha (1) marhalábszár (1) Meki (2) melegszendvics (2) mexikói (1) méz (1) mézes-mustáros (1) Müller (2) mustár (1) narancs (1) NDK szendvicssütő (1) Népstadion (1) növényi zsír (1) OK (1) önkiszolgáló pénztár (1) padthai (1) pain pailasse (1) párizsi (1) pékség (3) péksütemény (4) pisztácia (1) pizza (6) pizzafeltét (1) pizzahajó (1) Porecs (1) pörkölt (1) Power fruit (1) pringles (1) pro és kontra (2) pulled pork (1) quark (1) rágó (1) rakott krumpli (1) rauch (1) recept (3) reggeli (1) Ricco (1) rudi (1) rum-trauben-nuss (1) sajt (1) sajtkrém (2) sajtos párizsi (1) saláta (1) sárgabarack (1) sió (1) spagetti (1) Spar (3) sprotni (1) strandkaja (1) sugár (1) sült krumpli (1) szalonna (1) szendvics (1) szénsavas üdítő (1) szeptemberi étlap (1) szolgálati közlemény (1) szósz (1) szponzorált tartalom (1) TAO (1) tésztás leves (1) thai (1) Tian Tan (1) tízsajtos (1) tojás (1) toszkána (1) trópusi (1) tubus (1) tuti (1) újbuda (1) Új Shanghai (1) unboxing (1) vajas keksz (1) vega (2) vegán (2) video info 1 (1) virslis (1) Vitorlás (1) Wok (1) wokbar (1) youtube (1) (1) Címkefelhő

Junkfood 2.0. "Az vagy, amit megeszel. Én szeméten élek."

2016.06.15. 09:56 Paraphone

Don Pepe - Yankee Extra Dogger

Címkék: hot dog Don Pepe dogger

Hurrá, megint Don Pepe! És nem, ezúttal sem pizza. A vizsgálat alanya az új termékük, a hiihhhhetetlenül űbergigamegahoszú, hű meg ha, ekkorát még nem láttál, wink wink nudge-nudge, ugye mind tisztán megértettük az altesti tréfát, szóval a 23 centis jenki giga hot dog.



 A hot dog a faék egyszerűségű ételek listáján szerepel. Az átlagember által értékelt főbb jellemzők a kifli puhasága és íze, a virsli ételszerűsége, és a mustár savassága és illata.
Életemben két legendásan jó "retro", vagy inkább: old school hot doghoz volt szerencsém, az egyiket a Vidámparkban árulták, a másikat Székesfehérváron, a Skála előtti téren, egy kis bódéból.

Nos, a DP kreat
úráját ezen elvek mentén elemezni nemigen lehetséges, mivel valami okból jó ötletnek gondolták, hogy a hot dogot mindenféle extrával felspécizzék, és így a munkásosztály gépzsíros kezeiből a középosztály asztalára repítsék.

L
étezik persze az uniformizált, minden fesztiválon megtalálható "amerikai hot dog" is, ami egy felülről nyitott, puha kifli, jóféle virsli, sült hagyma, esetes jalapeno-paprika, és mindenféle szósz (ket...p, mustár, majonéz). A Pepe verziója leginkább ezekre az alapokra építkezett.

A csomagol
ás ezúttal nem volt egyben fejtörő is, könnyebben és simábban hozzáfértem a beltartalomhoz, mint a december végén a hamburgerhez.

A hot dog v
égei között lévő 23 centis hossz korántsem csillagászati távolság, egymagam kettőt cukorkóma nélkül is be tudnék gyűrni. Súlyosbítja a helyzetet, hogy hárman voltunk a kajára, de legalább több nyelv többet... ízérzékel.

A p
ékmesterek által kifejlesztett kifli némileg kormosra pirult, egyenes, tömör és édes, molnárkára hasonlító péksütemény-rúd. Kissé jellegtelen.
A hentesmesterek
által megalkotott vékony, guszta és sajátosan pirított (grillezett?) kolbászkák finomak, mócsing és zsírzárványoktól mentesek, de unalmasak. (Az asszony szerint finomak,  lányka először meg se akarta őket kóstolni, de végül azt mondta, "jó volt".)
Must
ár helyett ilyen fehér szósz volt benne, gondolom majonézes uborka relish, vagy miféle, még sima majonézzel is jobban jártunk volna, nem rossz amúgy ez a szósz, csak picit érdektelen.
A hagymakarik
ával nálam nagyon nem lehet mellélőni, szeretem a házit, a BK-est, és a gyorsfagyasztottat is, ez is finom volt, de nem tolakodóan hagymás ízű és illatú, viszont némileg felejthető.
A pir
ított hagyma közönségsiker volt, ropogósságával igazi menő amerikai hangulatot adott az ételnek.
A krumplik k
özé behullott egy sült bacon, véletlenül bekaptam, az asszony szólt, hogy "az bacon volt". Egyéb helyen nem futottunk össze.

Egy
ébként pont az említett házi-kézi, krumplisütő mesterek ténykedését dicsérő csónakburgonya volt a kompozíció erős pontja, mindenki szerette, egymás kezéből csavartuk ki szinte, belül puha volt és omlós, kívül a rápirult héj ropogós és fűszeres, kár, hogy ehhez nem jár a legendás DP-öntet.

Összegezve: 2000 Ft egy hot dog-krumpli kombóért nem kevés, ehhez képest a végeredmény nos... kifogytam mostanra a jelzőkből. Harmonikus, profi ízhatás, semmi se túl sok, vagy túl kevés, nincs íz, amely eluralná az ételt, de sajnos ez az erénye egyben a legsúlyosabb hátránya is: ez az étel felejthető.
Semmi eml
ékezetes, egy kellemes összhatású eledel, hat darab virsli-kifliben áráért.

Meg
ítélésem szerint a DP szakemberei valami igazán ütőset akartak készíteni, de sajnos nem a megfelelő alapanyagot választották hozzá. (Vesd össze még: pizzás-gombapörköltes töltött lángos. Brrr.)
Pedig a hot dog n
épszerűsége amúgy töretlen, nem volt halva született ötlet ezzel bővíteni a termékskálát. Szerény javaslataim szerint a következőkre kellett volna fókuszálni:
- nagydarab, de k
önnyed, ruganyos tésztájú, harapható, de kissé roppanós héjú fél-óriáskifli
- fels
ő-középkategóriás (pl.: Füstli) virsli, nem szétfőzve
- karakteres must
árral, mondjuk van az a jellegzetes, tubusos bajor fincsiség, mely egyszerre édeskés és mustármagosan savas.
No persze egy ilyen men
üért (csónakkrumplival és DP-szósszal) nem lehet többet kérni a 890-1090Ft közötti összegnél, viszont hiszem és vallom, hogy az egyszerű, mégis minőségi ízvilág, és a 32 centis pizzával is bőven versenyképes ár annyi megrendelést generált volna, hogy nem győznék a szakácsok teljesíteni.

[L
étezik hazánkban olyan (amúgy a pizzáit tekintve felejthető) pizzázó-frencsájz, akik már előálltak a hot dog pizzasításával is: az ő alkotásuk pizzatésztába hajtott, mustárral teleöntött, tűrhetően ehető virslikből (tippre Orsi baromfi) áll, baráti, 500Ft körüli áron.]


(Vigy
ázat, bár nem látszik, de ez egy szponzorált bejegyzés volt. Köszönet a Don Pepe munkatársainak a lehetőségért, és ismét max respect a marketingstartégiájukhoz, mely szerint "nem vásárolunk meg véleményeket".)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://belpokol.blog.hu/api/trackback/id/tr308811330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása