A blogról

Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Paraphone: @horvathviteztamas: Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet mindezekre, már törlöm is az egészet. :D (2021.02.23. 21:07) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • horvathviteztamas: Tévedések, csúsztatások és nettó baromságok elegye... (2021.02.18. 15:52) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • lordblog: Tegnap este megnéztem az egyik drága unokám, NUDLESZ videóját. A Pesti utcán ment egyik embertől a... (2019.07.09. 13:58) Elek Zé, és a Sonkás Tömlős Sajt
  • JanCsi: "...végül a legnagyobb csoport, azok a középosztálybeliek, akiknek nincs ízlésük, de nem akarnak p... (2019.04.08. 22:44) Padthai Wokbar
  • asztronau: Hát barátom, neked nem való más mint a McDonalds és a kínai :)) Végre egy igényes, friss, normál... (2018.09.03. 15:15) Padthai Wokbar
  • Utolsó 20

Címkék

áfonya (1) aldi (1) Aldi (2) Alekosz (1) Allee (1) almalé (1) Alsóörs (1) amerikai álom (1) Andretti (1) angol reggeli (1) archív (3) Árpád híd (1) ázsiai hét (1) Balaton (3) Balatonszemes (1) balzsamecet (1) baromfi fasírt (1) Beáta (1) bébiparaj (1) BelFrit (1) Belga csoki (1) bevezető (2) bolognai (1) Budaörs (1) burger (2) Butler selection (1) butter brothers (1) Campona (1) chips (4) cinizmus (1) citarin (1) citrom (2) Cool Snack (1) csicseriborsó krém (1) Csíkos (1) csirke (4) csízió (1) csokoládé (1) curry (2) dogger (1) Don Pepe (14) DPFC (1) ecet (1) édesítőszer (1) édesség (4) egészséges (1) Elek Zoltán (1) Eurocenter (1) fagyi (1) fagylalt (2) fekete erdő (1) felirat (1) félkészétel (1) Fructiv (1) galambóc (1) gárdony (1) gombás csirke (1) Good milk (1) Grafiti (1) gránátalma (1) GRoby (1) guava (1) gyorsétterem (2) gyros (1) gyümölcsrizs (1) hagyma (2) hamburger (5) hamé mártás (1) hamhotburdogger (1) happy day (1) házi (4) hekk (1) hot dog (1) hummus (1) ital (1) jegeskávé (1) joghurtital (1) kacsa (2) káposzta (1) kávé (1) kebab (1) kenyér (2) Kicsi (2) kínai (22) kínai leves (2) kiwi ital (1) knorr (1) konzerv (1) krumpli (1) krumpliszirom (1) landliebe (1) lángos (2) legalja (2) Lidl (1) light (1) Lipóti pékség (1) longer (1) májas (1) mammut (1) margarin (1) marha (1) marhalábszár (1) Meki (2) melegszendvics (2) mexikói (1) méz (1) mézes-mustáros (1) Müller (2) mustár (1) narancs (1) NDK szendvicssütő (1) Népstadion (1) növényi zsír (1) OK (1) önkiszolgáló pénztár (1) padthai (1) pain pailasse (1) párizsi (1) pékség (3) péksütemény (4) pisztácia (1) pizza (6) pizzafeltét (1) pizzahajó (1) Porecs (1) pörkölt (1) Power fruit (1) pringles (1) pro és kontra (2) pulled pork (1) quark (1) rágó (1) rakott krumpli (1) rauch (1) recept (3) reggeli (1) Ricco (1) rudi (1) rum-trauben-nuss (1) sajt (1) sajtkrém (2) sajtos párizsi (1) saláta (1) sárgabarack (1) sió (1) spagetti (1) Spar (3) sprotni (1) strandkaja (1) sugár (1) sült krumpli (1) szalonna (1) szendvics (1) szénsavas üdítő (1) szeptemberi étlap (1) szolgálati közlemény (1) szósz (1) szponzorált tartalom (1) TAO (1) tésztás leves (1) thai (1) Tian Tan (1) tízsajtos (1) tojás (1) toszkána (1) trópusi (1) tubus (1) tuti (1) újbuda (1) Új Shanghai (1) unboxing (1) vajas keksz (1) vega (2) vegán (2) video info 1 (1) virslis (1) Vitorlás (1) Wok (1) wokbar (1) youtube (1) (1) Címkefelhő

Junkfood 2.0. "Az vagy, amit megeszel. Én szeméten élek."

2019.08.19. 09:33 Paraphone

Strandkaják: Alsóörs

Címkék: hekk lángos gyümölcsrizs jegeskávé Balaton strandkaja

A strandételek tesztelését eredetileg egy külön blog alrészleteként képzeltem el, de ki tudja, hogy a magyarországi strandokat tesztelő-és bemutató oldalunk mikor készül el, ha elindul egyáltalán valaha.
Addig is álljon itt az alsóörsi strand legjobb kulináris lelőhelyeinek rövid listája. Bár az idei balatoni főszezon a végéhez közeledik, azért remélem, hogy "ebben a kis írásban tudtam segíteni".


Mikor strandételről beszélek, akkor nem csöves kukoricára, virslire, fagyira, hekkre vagy lángosra kell elsősorban gondolni. Én ugyanis - az egyszerű, de jól elkészített házias kaják, és az olcsó, és hitvány kínai büfés cuccok mellett - az olyan ételekért lelkesedek, amik nemcsak finomak, de van bennük valami extra ötlet, ami azonnal triviálissá válik, mihelyst először szembesülünk vele. Sós pisztáciás fagyi? Curry-szószos gyros? Mind bemutatásra kerültek már ezen a blogon, ahogy a csirkesalátával töltött pizza is, mely a helyi Vitorlás pizzéria remeke.

A pizzériára nem is térek ki most külön, elég róla annyit, hogy az utcáról, és a strandról is van bejárata, és az említett pizza mellett olyan ínyencségeket is érdemes náluk megkóstolni, mint az Al Capone penne, vagy a Pizza csiga (előbbi egy csirkemelles-paradicsomos-tejszínes ragu, utóbbi pedig kukoricás-sonkás mini pizzatekercsek, fokhagymás öntettel). Ebédelős-vacsorázós. beülős helynek ideális.

Első megállónk a strand bejárata (és a pizzéria) után jobbra található. Alapból fagylalt a fő profil, de árulnak dobozolt gyümölcsöket, poharas pudingot és sajttortát, meg tiramisut, de ami kétségtelenül a legnagyobb ötlet, az a Gyümölcsrizs. Az ötlet egyszerű, de nagyszerű: jól elkészített gyümölcsrizs egy 2,5-3 decis pohárkában, belekeverve mindenféle nyári gyümölcs, többnyire ringló, nektarin, szőlő, áfonya, bőségesen nyakonöntve különféle öntetekkel: csokis, epres, erdei gyümölcsös, barackos, és még ki emlékszik, hányféle. Üdítő, nem gejl édesség, mindössze 400 ft-ért.

Kissé beljebb található a Beach büfé, amely a kajálda-sorból egyedüliként a strand területére betüremkedve képes kissé alacsonyabban tartani az árait - bár sarokletaposó tülekedés nem szokott lenni. A teljesen korrekt (és nagy) retro burgerük se rossz választás, de az igazi nagy dobás a Jeges kávé. Nincs a cuccból kispórolva az anyag: a 4 decis pohárban presszókávé, tej, egy nagy gombóc vaníliafagyi található, a tetején megnyugtató mennyiségű tejszínahabbal. Ez sem undorítóan édes, a vanília íze érezhető, és átjön a kávé ereje is: remekül összerakott nyári hűsítő desszert felnőtteknek, balatoni viszonylatban arcpirítóan olcsónak számító, 750 ft-os árral.

Az "étterem"-sétányra ráfordulva rögtön az első helyen érdemes megtorpanni. A kiírás szerint a hely puritán és egyenes módon a "Lángosos", és valóban az. Korábban már írtam a blogon, hogy a lángos nem egy nagy megfejtés, könnyű jól csinálni, de ugyanolyan könnyű elszarni is. Itt szerencsére az előbbi a helyzet, de hozzáadott varázslat olyan egyszerű, hogy az embernek sírni van kedve:
Lilahagyma.
Hagymával ugyebár minden jobb, a lilahagymás-sajtos-tejfölös (szélein fokhagymás) lángos pedig már szinte a magyar langallo, némi képzavarral a magyar kenyérlángos, ugyebár.

Végezetül haladjunk el egészen a Fogas Büfé-ig, és szenteljünk pár gondolatot a tó egyik legjobb hekkjének is. A megfelelően sós, ropogós panírba pakolt, belül sült ámde nem főtt, omlós halra ugyan sokat kell várni, és persze agybeteg módon túl is van árazva (műfajából eredően, nem a hely a túlárazott), mégis, ha valahol hekkezni akar az ember, akkor ide jöjjön.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://belpokol.blog.hu/api/trackback/id/tr2815015284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása