Régen volt már DP, de ebben a hónapban két olyan időszakos terméket is kreáltak, amiket mindenképpen ki akartam próbálni. A másik a Toszkán burger - lesz, ha minden jól megy.
Egész enyhén anglomán vagyok (igazából nem, az enyhénél sokkal inkább), éppen ezért nagy szívfájdalmam, hogy mikor anno Londonban töltöttem pár napot, a következő két dologhoz nem jutottam hozzá, amihez egyébként igencsak szerettem volna: a hagyományos angol reggelihez, és a fish&chips-hez.
Szóval engem a hírhedt angol gasztonómia csúcskulinaritásával szinte azonnal meg lehet venni, mikor megkaptam a Pepe aktuális étlapját, egyből tudtam, hogy ez a pizza rám van szabva.
A leírás szerint "fullos" angol reggeli a feltét, ez annyiban módosulhatott menet közben, hogy a készítők a tatai brikett-szerű véreshurka-korongot mellőzték, illetve a paradicsomos bab helyett sima, a mexikói pizzáról ismerős vörösbab került a tésztára.
A feltétek egyébként tételesen: pizzaszósz, bab, vöröshagyma, paradicsom, gomba, bacon, grill kolbász, sonka, tükörtojás, mozzarella, BBQ-szósz.
Ez így leírva sem tűnik kevésnek, de azt tegyük hozzá, hogy ez nem egy normál, hanem egy prémium pizza, ennélfogva az ára is prémium (2390 ft).
A valóságban sem kevés, kimondottan bőséges, gazdag, laktató, de nem fullasztóan tömény pizzához volt szerencsém.
A tészta még mindig finom, és a feltétek is jók, úgy külön, mint harmóniában. Ez jó hír mindazoknak, akik kezdték temetni a hagyományos DP-t, és a megbízhatóan finom pizza-vonalat: aggodalomra semmi ok, minden a legnagyobb rendben.
Ami a feltétekben számomra karakteres volt: a bab, ami jó állagú, és elég domináns; a hagyma; a "nyers" paradicsom, ami minden pizzának elég jól áll (oké, a tejfölös alapúaknak nem feltétlenül); a gomba, ami gombapörkölt-szerűen volt a pizzára pakolva, és nem natúr szeletek formájában, és nekem ez eléggé bejött; a jellegzetes ízű, és jó állagúra megsült bacon.
Grillkolbászkákból is találkoztam jónéhánnyal, de egyrészt kissé túlsültek, másrészt bár méretben és formában emlékeztettek a Kolbuciban kapható kolbászokra, de sajnos csak abban.
A két tükörtojás tökéletes volt, érdekes, nem szokványos összetevő, nagyon jól belőtt fehérje-és sárgája állagokkal, megkockáztatom, hogy a tojások külön lettek megsütve, és utólag kerültek föl a pizza tetejére, de így is nagyon jó lett.
Sonka? Hol? Mondjuk nekem speciel nem is hiányzott.
Jómagam gyermeki rajongással viszonyulok a BBQ-szószhoz, sajnos jellegzetes, füstös ízével nem találkoztam a pizzán - lehet, hogy ott lapult valahol, de elnyomta a többi feltét bősége.
Ruccola ezúttal nem volt, amit én egy fontos mérföldkőnek érzek a szolgáltató, és a vevők közötti párbeszéd országútján.
Összességében bár ez egy igen kockázatos vállalás volt a Don Pepe részéről, mégis balesetmentesen sikerült abszolválni. Tudom ajánlani mindenkinek, aki szereti a jó pizzát, vagy az angol reggelit, még jobb, ha mindkettőt egyszerre.
9/10
Utolsó kommentek