A blogról

Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Paraphone: @horvathviteztamas: Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet mindezekre, már törlöm is az egészet. :D (2021.02.23. 21:07) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • horvathviteztamas: Tévedések, csúsztatások és nettó baromságok elegye... (2021.02.18. 15:52) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • lordblog: Tegnap este megnéztem az egyik drága unokám, NUDLESZ videóját. A Pesti utcán ment egyik embertől a... (2019.07.09. 13:58) Elek Zé, és a Sonkás Tömlős Sajt
  • JanCsi: "...végül a legnagyobb csoport, azok a középosztálybeliek, akiknek nincs ízlésük, de nem akarnak p... (2019.04.08. 22:44) Padthai Wokbar
  • asztronau: Hát barátom, neked nem való más mint a McDonalds és a kínai :)) Végre egy igényes, friss, normál... (2018.09.03. 15:15) Padthai Wokbar
  • Utolsó 20

Címkék

áfonya (1) aldi (1) Aldi (2) Alekosz (1) Allee (1) almalé (1) Alsóörs (1) amerikai álom (1) Andretti (1) angol reggeli (1) archív (3) Árpád híd (1) ázsiai hét (1) Balaton (3) Balatonszemes (1) balzsamecet (1) baromfi fasírt (1) Beáta (1) bébiparaj (1) BelFrit (1) Belga csoki (1) bevezető (2) bolognai (1) Budaörs (1) burger (2) Butler selection (1) butter brothers (1) Campona (1) chips (4) cinizmus (1) citarin (1) citrom (2) Cool Snack (1) csicseriborsó krém (1) Csíkos (1) csirke (4) csízió (1) csokoládé (1) curry (2) dogger (1) Don Pepe (14) DPFC (1) ecet (1) édesítőszer (1) édesség (4) egészséges (1) Elek Zoltán (1) Eurocenter (1) fagyi (1) fagylalt (2) fekete erdő (1) felirat (1) félkészétel (1) Fructiv (1) galambóc (1) gárdony (1) gombás csirke (1) Good milk (1) Grafiti (1) gránátalma (1) GRoby (1) guava (1) gyorsétterem (2) gyros (1) gyümölcsrizs (1) hagyma (2) hamburger (5) hamé mártás (1) hamhotburdogger (1) happy day (1) házi (4) hekk (1) hot dog (1) hummus (1) ital (1) jegeskávé (1) joghurtital (1) kacsa (2) káposzta (1) kávé (1) kebab (1) kenyér (2) Kicsi (2) kínai (22) kínai leves (2) kiwi ital (1) knorr (1) konzerv (1) krumpli (1) krumpliszirom (1) landliebe (1) lángos (2) legalja (2) Lidl (1) light (1) Lipóti pékség (1) longer (1) májas (1) mammut (1) margarin (1) marha (1) marhalábszár (1) Meki (2) melegszendvics (2) mexikói (1) méz (1) mézes-mustáros (1) Müller (2) mustár (1) narancs (1) NDK szendvicssütő (1) Népstadion (1) növényi zsír (1) OK (1) önkiszolgáló pénztár (1) padthai (1) pain pailasse (1) párizsi (1) pékség (3) péksütemény (4) pisztácia (1) pizza (6) pizzafeltét (1) pizzahajó (1) Porecs (1) pörkölt (1) Power fruit (1) pringles (1) pro és kontra (2) pulled pork (1) quark (1) rágó (1) rakott krumpli (1) rauch (1) recept (3) reggeli (1) Ricco (1) rudi (1) rum-trauben-nuss (1) sajt (1) sajtkrém (2) sajtos párizsi (1) saláta (1) sárgabarack (1) sió (1) spagetti (1) Spar (3) sprotni (1) strandkaja (1) sugár (1) sült krumpli (1) szalonna (1) szendvics (1) szénsavas üdítő (1) szeptemberi étlap (1) szolgálati közlemény (1) szósz (1) szponzorált tartalom (1) TAO (1) tésztás leves (1) thai (1) Tian Tan (1) tízsajtos (1) tojás (1) toszkána (1) trópusi (1) tubus (1) tuti (1) újbuda (1) Új Shanghai (1) unboxing (1) vajas keksz (1) vega (2) vegán (2) video info 1 (1) virslis (1) Vitorlás (1) Wok (1) wokbar (1) youtube (1) (1) Címkefelhő

Junkfood 2.0. "Az vagy, amit megeszel. Én szeméten élek."

2015.08.17. 21:14 Paraphone

Kínai: Lónyay-Török Pál sarok

Címkék: kínai

Léteznek rossz, alkalmatlan emberek szerencsés környezetben, léteznek tehetséges emberek rossz helyen, és léteznek alkalmatlan, ámde amúgy jóravaló emberek, végtelenül rosszul bepozicionált élethelyzetben.
Vizsgálatom jelenlegi, belső-ferencvárosi tárgya az utóbbiba tartozik. (Nem maga az - amúgy tök érdektelen, fantáziátlan, és megjegyezhetetlen nevű - étkezde, hanem a működtetője.)



Nem vagyok híve a végtelenségig fenntartott feszültségnek, főleg, hogy ez nem egy regény, ezért két dolgot gyorsan elárulok, már az elején:
- maga a létesítmény hamarosan bezár, mint azt "lapzárta után" nem sokkal megtudtam; a helyén - minő szokatlan véletlen - egy kissé nagyképűen, és bátran sokat ígérő "Wok étterem" nyílik;
- a jelenlegi bérlő a már korábban megismert kis nyakatlan pajtásom, Lin, akivel itt találkozhatott a kedves olvasó. Egyébként az egykor vizsgált egység tönkrement, és bezárt, abszolút nem meglepő módon.

Úgy érzem, ismételni fogom magam, de a problémák mit sem változtak az eltelt évek során, mondhatni a kis vigyori bőszen lépked ugyanabba a szarba újra és újra.

A hely rettenetesen hendikepes helyen van. Oké, igazából a Bulinegyed széle, pontosabban annak az egyik alhasi kitüremkedése egy saroknyira van innen (Ráday u.), de ez két okból is vajmi kevés vigaszt nyújt, egyrészt azok, akiknek a pénztárcáját a Ráday utca éttermeire szabták, nem fognak enni egy menüt egy kínaiban műanyag tányérból, műanyag evőeszközökkel egy ezresért, mikor ehelyett műautentikus cigányzene mellett falhatnak be egy hambit, kólsavval és házi (=Aviko) csónakburgonyával 2800-ért. Másrészt, akik mégis csóróbbak kissé, és csak a kannás bort lökik be a Bakáts tér padjain, azok meg előbb térnek be a hely szájába telepített Csíkos Expresszbe, hogy ott párizsis zsemlével itassák fel a testükben pangó alkoholt.

Persze, ha mégis akad olyan köztes létforma, afféle hiányzó láncszem, aki betérne ide falni valamit, az is jó eséllyel fordul ki ugyanazzal a lendülettel, amivel belépett, ugyanis az utcaszinti tér nem sokkal nagyobb egy hűtőszekrénynél (nem fagyasztóláda, hanem álló). Itt zajlik a rendelés, és a kiszolgálás, mindezt egy üdítős hűtő zsúfolja még nyomasztóbbá.
Persze, ha valaki eljut a rákérdezésig, akkor megtudhatja, hogy a leülős vendégtér bizony nem tűnt el, csak átalakult: légópincévé.

Nem vicc.

Egy kezdetleges csigalépcsőn kell a teli tálcát egyensúlyozva lekommandózni egy hajdani pincébe, ahol tulajdonképpen ízléses asztalok és székek várják a nagyérdeműt.
Lehet továbbá rendes (fém) evőeszközt, csónakkanalat, plusz szalvétát, és fűszereket (csípős lötty, sós fekete lötty, paprikakrém, stb) vételezni.
Meg Lin komplett családját. Egy feleség, és immáron két, öt év alatti gyermek.
Toulouse-Lautrec szinte egész gyermekkorát egy bordélyházban töltötte, így a szocializációja kissé öhm... féloldalas lett. Ennek ismeretében nem is merek belegondolni, miféle felnőttek lesznek ezek a kis ördögfiókák, akik 10 éves korukig el sem hagyják egy kínai büfé vendégtérként funkcionáló pincéjét. (Merthogy kissé... megintcsak öhm, elevenek; konkrétan éppencsak bele nem esznek az ember kajájába; meg megállnak 20 centiről, és néznek mereven, mint a kislány a Kör-ből, mindez ad a helynek még egy, extra hangulatot.)

A következő probléma, a kaja.
Bármennyire erősen próbálok jót mondani, nemigen tudok. Lin szakácsi fejlődése megrekedt kissé, úgy tűnik, a csúcsát a csípős sertéshús-gombócokban, és a szerzetesek eledele-korongokban érte el. Ezt a kettőt továbbra is ajánlom, de a többi... A leves, bár ajándék, semmi íze; a rizs ragacsos és uncsi; a többi feltét pedig simán csak ízetlen.

Persze, az ismert, jó dolgok is megmaradtak, de törzshellyé válni, ez a hely, így, ennyi kehével, tökéletesen képtelen. Olcsó, sok, és szar, így lehetne summázni.

Nem tudom tiszta szívvel ajánlani a helyet. Azért, mielőtt még bezár, menjetek el egyszer, egyetek egy menüt, hadd örüljön a kis mandró, mielőtt visszacuccol Kínába, hogy ott, a korlátlan lehetőségek, és a legdinamikusabban növekvő GDP büszke hazájában belevághasson végre valamibe, amivel talán nagyobb szerencsével járhat.

4/10

Fészbúk-csoport

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://belpokol.blog.hu/api/trackback/id/tr517713722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paraphone 2015.09.11. 10:46:05

News update:
A minap konzultáltam a Főnökkel, nem költözik haza, csupán "kínálatot bővít". Minden héten lesz egy-két nap, amikor két szakács lesz szolgálatban, ő, meg egy másik, aki tud főzni (ezt nem így mondta). Fúziós konyhát terveznek: wokban készített magyarosch pörköltek, hol cíke, hol sertes, hol malaha.

Gyalázatos bukásnak nézünk elébe.
süti beállítások módosítása