És igen. És megint. Tudom-tudom.
Totálisan a blog profiljától elszakadó, felkavaró jelenetek következnek. De egyszerűen ez annyira bizarr módon vicces, hogy muszáj vagyok rá pár keresetlen mondatban reagálni, és ezt praktikusan itt teszem meg, főleg, hogy a videóban a megjegyzések le vannak tiltva.
Nagy VVnemtudomhány "Alekosz" Alekosz, főz. Youtubeon. Hiánypótló, internettörténeti fél óra szórakozás következik.
- 1:43 Betti, ipszilonnal. Ő lehet az a megtévesztett némber, aki abban a tévhitben él, hogy Alekosznak van még a nyereményéből, illetve ami van, azt rá kívánja elkölteni. Szegény.
- 2:20 Na, mi volt a kakukktojás a kis felvezetőben? Így van, a komplett PC a konyhában.
- 3:50 Az anti-soviniszta szónoklat utáni gyakorlati tanácsokat kiegészíteném azzal, hogy: a húsban ne legyenek légypeték, továbbá a színe ne legyen zöld. És az sem árt, ha vásárlás előtt szövetmintát veszünk, és a házi minilaborunkban leteszteljük BSE-re az anyagot.
- 4:20 A Nagy-családban csupa specialista van, Alekosz testvére a késélezés mestere, Alekosz maga pedig a villanykapcsolókat kezeli bámulatos ügyességgel. A jó kés amúgy pedig minden étel alapja, tejbegríznek pl neki se álljunk megfelelően éles halef nélkül.
- 5:17 A zsír-és cupákrétegeket nem a haszonállatok "fogyasszák", hanem a főzés elején a bennük lévő ízeket gyorsan ki kell sütni olajon vagy zsíron, és csak utána dobni ki őket a macskáknak. Talán így nem döglenek meg a nyers marhahústól sem, plusz pozitív hozadék gyanánt.
- 8:46 Csomagolás milyensége, a papír minősége=a benne lévő fűszer jóságáról nyújtott tűéles információ.
- 9:23 "Az apró szélekbe, sorjákba nem egyenletesen oszlik el a szórási arány". A vízbűl vonja ki a zoxigént, teccikérteni?
- 10:20 VEGETA??? Mit főzöl Alek, a nívós vendégeidnek, zacskós levest? Segítek. A pácoláshoz: bors, kömény, fokhagyma, esetleg rozmaring, esetleg babér, esetleg majoranna, kis mustár, olaj. Só nem, mert 24 óra alatt minden szaftot kiszív a húsból. Sózni majd a bográcsban. Szívesen.
- 11:45 Most látszik, miért fontos az egyenletes, precíz szórás: ugorjunk bele két kézzel az edénybe, és alaposan mázgoljuk össze a húst. Minél ragacsosabb az alapanyag, annál mókásabb utána a kézmosás.
- 13:35 De miért a deszkára, miért nem a húsra??... ehh...
- 15:53 Jól figyeljünk, nehogy elkövessük mi is "életünk talán legnagyobb hibáját".
- 16:45 Bármilyen hagyma jó. Az is, amelyik már félig rohadt, és elkezdett csírázni. A rossz részeket kivágod, a jót belerakod. Tökéletes, még rántottába is, nemhogy egy 3-4 óráig főlő ételbe.
- 17:02 Kikapcsolom a számítógépet! Ja, mégse.
- 17:36. Igen... Nagyanyám egy kb 10 centi hosszú, 1,5 centi széles pengéjű késsel levágott, majd felbontott egy csirkét, megpucolta és felvágta vele a leveszöldséget, meghámozta és feldarabolta vele a krumplit, végül ebédnél azzal szeletelte a húst is. Igaz, neki nem volt internetje.
- 18:07 ...meg védtelen kisállatok kínzásában. A hagymavágás, meg ez, ezek mennek.
- 18:31 Szép, apró darabokra kell vágni. Ugyan akkor is nullára szétfőne, ha egybe raknánk az ételbe, és csak fél óráig főznénk, de ez marhalábszár, ezt 4 órát főzzük, szóval a legjobb, ha kis lukú reszelővel reszeljük a hagymát, esetleg turmixoljuk.
- 19:14 Csutora. Persze nincs kizárva, hogy ez valamilyen spéci érdi tájnyelv, ahol azt, amit irodalmi magyarban "asztal"-nak mondunk, ők "esthajnal"-nak nevezik, ezesetben nem szóltam. Ja, egyébként a hagyma "csutoráját" (torzsáját magyarul) nem úgy kell kivágni, hogy a fél hagyma is menjen vele. Már, ha ki kell egyáltalán vágni; mint már tisztáztuk, nyomtalanul szétfőne az ételben.
- 21:22 Vegyük észre, hogy Alekosz egy igazi jellem, hiába a bekészített zsepi, végül nem (verte bele) fújta ki az orrát. Egyébként érdeklődnék, hogy mi a bánatért aprítjuk fel a hagymát előző nap este hatkor? Hogy másnap délután négyig elmenjen minden ereje és íze? Bőven ráér a tűzgyújtás előtt fél órával nekiállni összevágni.
- 22:25 Angol tudósok megállapították, hogy azok közül, akik 200 évvel ezelőtt paprikamagot juttattak a tápcsatornájukba, ma már senki sem él!!!
- 22:49 Nosztalgia rulez: befigyel egy mindííg, minden körülmények között.
- 23:23 Aszongya: hamarabb végzünk. Ez mióta szempont?! Három órája csinálja ezt az akkurátus, precízkedő pinalegyezést. De majd most, a paprikáknál belehúzunk!
- 25:11 Alekoszéknak jól megy: Floriol az étolaj, Jar a mosogató. Gondolom az útszóró só is Kalas.
- 25:43 ...továbbá nem menjünk át a piros lámpán, főleg, ha jön az autó.
- 26:42 Klassz volt ez a kis betétműsor a paradicsom hámozásáról, de megint önzetlenül segítek: ez a felhajtás hót felesleges. Az ember megfogja a paradicsomot, meg a nagyanyja csirkebelező kését, és mondjuk a mosogató fölött (mert csöpögős művelet) a paradicsom héján a kés fonákját határozott, nem passzírozóan erős mozdulatokkal végighúzkodja. Utána megcsippenti valahogy a héjat, és ugyanígy, könnyen le lehet húzni végig.
- 28:14 Jim Beam van a hűtőben, hoppá, kicsit.
- 28:43 AZ A SAPKA!!!! AZ A SAPKA!!! Ezt vajon miért vette föl? Fázik? Hipster? Bolond? Fél, hogy beleesik a haja az ételbe? Előkészítés közben miért nem félt? Csak szabad levegőn hullik a haja?
- 31:20 Kérem megmutatni... Jó, nem kell mégse.
- 32:00 Valaki, vigyázzon! A kismacska belesétál a tűzbe, hahó!
- 33:22 Pörköltszósszal(?)??!!! Miféle lakótelepi, kolbászból, krumpliból meg zöldbabból pörköltet hazudni próbáló proli melléfogás ez itt kérem? Hús, zöldség, hagyma, fűszerek, minden benne van, minek ide gulyáskrém? Elárulom, mire való a gulyáskrém. Mikor egy időben sokat jártam vidékre, terepre, akkor a napot a helyi Coop/Reál üzletben kezdtem, ott betáraztam egész napra elegendő zsemléből és párizsiból - na meg gulyáskrémből. Mondjuk, meg is utáltam pár hónap után. A pizzakrémet is.
- 34:49 A videó csúcspontja, a személyes kedvenc részem. Állóképek a társaságról. Alekosz "barátai" (de most komolyan, ki bírja ezt az embert elviselni? A kutyája is csak azért nem harapja meg, mert utálja az ízét). A sokat emlegetett, első osztályú, rangos vendégek, az úri társaság, a közeli barátok: az érdi kocsma törzsbutykásai, akiknek Alek beígért egy 500-ast, meg egy tányér ételt, ha eljönnek hozzá fényképezkedni.
- 35:26 Édesanyám, most ne hagyj el: stáblista! (Bettina, i-vel?)
- 36:40 :D :D :D :D Egyebet nem tudok mondani. Kérem kaccsoljaki.
- 37:20 Hírháttér Multimédia. Amit ír a történelem. Ja, nem. Csak majdnem.
Nekem amúgy nincs bajom az enyhén súlyos pszichopatákkal, sem a hasonlóan enyhén súlyos autistákkal, se a szociopatákkal, de még Alekosszal sem. De ez a videó elviselhetetlenül vontatott, akkurátus, precízkedő, okoskodó, és fontoskodó.
Ja, csatlakozzatok! Facebook-csoport a folytatásért
Utolsó kommentek