A blogról

Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Paraphone: @horvathviteztamas: Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet mindezekre, már törlöm is az egészet. :D (2021.02.23. 21:07) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • horvathviteztamas: Tévedések, csúsztatások és nettó baromságok elegye... (2021.02.18. 15:52) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • lordblog: Tegnap este megnéztem az egyik drága unokám, NUDLESZ videóját. A Pesti utcán ment egyik embertől a... (2019.07.09. 13:58) Elek Zé, és a Sonkás Tömlős Sajt
  • JanCsi: "...végül a legnagyobb csoport, azok a középosztálybeliek, akiknek nincs ízlésük, de nem akarnak p... (2019.04.08. 22:44) Padthai Wokbar
  • asztronau: Hát barátom, neked nem való más mint a McDonalds és a kínai :)) Végre egy igényes, friss, normál... (2018.09.03. 15:15) Padthai Wokbar
  • Utolsó 20

Címkék

áfonya (1) Aldi (2) aldi (1) Alekosz (1) Allee (1) almalé (1) Alsóörs (1) amerikai álom (1) Andretti (1) angol reggeli (1) archív (3) Árpád híd (1) ázsiai hét (1) Balaton (3) Balatonszemes (1) balzsamecet (1) baromfi fasírt (1) Beáta (1) bébiparaj (1) BelFrit (1) Belga csoki (1) bevezető (2) bolognai (1) Budaörs (1) burger (2) Butler selection (1) butter brothers (1) Campona (1) chips (4) cinizmus (1) citarin (1) citrom (2) Cool Snack (1) csicseriborsó krém (1) Csíkos (1) csirke (4) csízió (1) csokoládé (1) curry (2) dogger (1) Don Pepe (14) DPFC (1) ecet (1) édesítőszer (1) édesség (4) egészséges (1) Elek Zoltán (1) Eurocenter (1) fagyi (1) fagylalt (2) fekete erdő (1) felirat (1) félkészétel (1) Fructiv (1) galambóc (1) gárdony (1) gombás csirke (1) Good milk (1) Grafiti (1) gránátalma (1) GRoby (1) guava (1) gyorsétterem (2) gyros (1) gyümölcsrizs (1) hagyma (2) hamburger (5) hamé mártás (1) hamhotburdogger (1) happy day (1) házi (4) hekk (1) hot dog (1) hummus (1) ital (1) jegeskávé (1) joghurtital (1) kacsa (2) káposzta (1) kávé (1) kebab (1) kenyér (2) Kicsi (2) kínai (22) kínai leves (2) kiwi ital (1) knorr (1) konzerv (1) krumpli (1) krumpliszirom (1) landliebe (1) lángos (2) legalja (2) Lidl (1) light (1) Lipóti pékség (1) longer (1) májas (1) mammut (1) margarin (1) marha (1) marhalábszár (1) Meki (2) melegszendvics (2) mexikói (1) méz (1) mézes-mustáros (1) Müller (2) mustár (1) narancs (1) NDK szendvicssütő (1) Népstadion (1) növényi zsír (1) OK (1) önkiszolgáló pénztár (1) padthai (1) pain pailasse (1) párizsi (1) pékség (3) péksütemény (4) pisztácia (1) pizza (6) pizzafeltét (1) pizzahajó (1) Porecs (1) pörkölt (1) Power fruit (1) pringles (1) pro és kontra (2) pulled pork (1) quark (1) rágó (1) rakott krumpli (1) rauch (1) recept (3) reggeli (1) Ricco (1) rudi (1) rum-trauben-nuss (1) sajt (1) sajtkrém (2) sajtos párizsi (1) saláta (1) sárgabarack (1) sió (1) spagetti (1) Spar (3) sprotni (1) strandkaja (1) sugár (1) sült krumpli (1) szalonna (1) szendvics (1) szénsavas üdítő (1) szeptemberi étlap (1) szolgálati közlemény (1) szósz (1) szponzorált tartalom (1) TAO (1) tésztás leves (1) thai (1) Tian Tan (1) tízsajtos (1) tojás (1) toszkána (1) trópusi (1) tubus (1) tuti (1) újbuda (1) Új Shanghai (1) unboxing (1) vajas keksz (1) vega (2) vegán (2) video info 1 (1) virslis (1) Vitorlás (1) Wok (1) wokbar (1) youtube (1) (1) Címkefelhő

Junkfood 2.0. "Az vagy, amit megeszel. Én szeméten élek."

2014.02.21. 13:27 Paraphone

Alekosz marhalábszára

Címkék: pörkölt marhalábszár Alekosz

És igen. És megint. Tudom-tudom.
Totálisan a blog profiljától elszakadó, felkavaró jelenetek következnek. De egyszerűen ez annyira bizarr módon vicces, hogy muszáj vagyok rá pár keresetlen mondatban reagálni, és ezt praktikusan itt teszem meg, főleg, hogy a videóban a megjegyzések le vannak tiltva.

Nagy VVnemtudomhány "Alekosz" Alekosz, főz. Youtubeon. Hiánypótló, internettörténeti fél óra szórakozás következik.





- 1:43 Betti, ipszilonnal. Ő lehet az a megtévesztett némber, aki abban a tévhitben él, hogy Alekosznak van még a nyereményéből, illetve ami van, azt rá kívánja elkölteni. Szegény.
- 2:20 Na, mi volt a kakukktojás a kis felvezetőben? Így van, a komplett PC a konyhában.
- 3:50 Az anti-soviniszta szónoklat utáni gyakorlati tanácsokat kiegészíteném azzal, hogy: a húsban ne legyenek légypeték, továbbá a színe ne legyen zöld. És az sem árt, ha vásárlás előtt szövetmintát veszünk, és a házi minilaborunkban leteszteljük BSE-re az anyagot.
- 4:20 A Nagy-családban csupa specialista van, Alekosz testvére a késélezés mestere, Alekosz maga pedig a villanykapcsolókat kezeli bámulatos ügyességgel. A jó kés amúgy pedig minden étel alapja, tejbegríznek pl neki se álljunk megfelelően éles halef nélkül.
- 5:17 A zsír-és cupákrétegeket nem a haszonállatok "fogyasszák", hanem a főzés elején a bennük lévő ízeket gyorsan ki kell sütni olajon vagy zsíron, és csak utána dobni ki őket a macskáknak. Talán így nem döglenek meg a nyers marhahústól sem, plusz pozitív hozadék gyanánt.
- 8:46 Csomagolás milyensége, a papír minősége=a benne lévő fűszer jóságáról nyújtott tűéles információ.
- 9:23 "Az apró szélekbe, sorjákba nem egyenletesen oszlik el a szórási arány". A vízbűl vonja ki a zoxigént, teccikérteni?
- 10:20 VEGETA??? Mit főzöl Alek, a nívós vendégeidnek, zacskós levest? Segítek. A pácoláshoz: bors, kömény, fokhagyma, esetleg rozmaring, esetleg babér, esetleg majoranna, kis mustár, olaj. Só nem, mert 24 óra alatt minden szaftot kiszív a húsból. Sózni majd a bográcsban. Szívesen.
- 11:45 Most látszik, miért fontos az egyenletes, precíz szórás: ugorjunk bele két kézzel az edénybe, és alaposan mázgoljuk össze a húst. Minél ragacsosabb az alapanyag, annál mókásabb utána a kézmosás.
- 13:35 De miért a deszkára, miért nem a húsra??... ehh...
- 15:53 Jól figyeljünk, nehogy elkövessük mi is "életünk talán legnagyobb hibáját".
- 16:45 Bármilyen hagyma jó. Az is, amelyik már félig rohadt, és elkezdett csírázni. A rossz részeket kivágod, a jót belerakod. Tökéletes, még rántottába is, nemhogy egy 3-4 óráig főlő ételbe.
- 17:02 Kikapcsolom a számítógépet! Ja, mégse.
- 17:36. Igen... Nagyanyám egy kb 10 centi hosszú, 1,5 centi széles pengéjű késsel levágott, majd felbontott egy csirkét, megpucolta és felvágta vele a leveszöldséget, meghámozta és feldarabolta vele a krumplit, végül ebédnél azzal szeletelte a húst is. Igaz, neki nem volt internetje.
- 18:07 ...meg védtelen kisállatok kínzásában. A hagymavágás, meg ez, ezek mennek.
- 18:31 Szép, apró darabokra kell vágni. Ugyan akkor is nullára szétfőne, ha egybe raknánk az ételbe, és csak fél óráig főznénk, de ez marhalábszár, ezt 4 órát főzzük, szóval a legjobb, ha kis lukú reszelővel reszeljük a hagymát, esetleg turmixoljuk.
- 19:14 Csutora. Persze nincs kizárva, hogy ez valamilyen spéci érdi tájnyelv, ahol azt, amit irodalmi magyarban "asztal"-nak mondunk, ők "esthajnal"-nak nevezik, ezesetben nem szóltam. Ja, egyébként a hagyma "csutoráját" (torzsáját magyarul) nem úgy kell kivágni, hogy a fél hagyma is menjen vele. Már, ha ki kell egyáltalán vágni; mint már tisztáztuk, nyomtalanul szétfőne az ételben.
- 21:22 Vegyük észre, hogy Alekosz egy igazi jellem, hiába a bekészített zsepi, végül nem (verte bele) fújta ki az orrát. Egyébként érdeklődnék, hogy mi a bánatért aprítjuk fel a hagymát előző nap este hatkor? Hogy másnap délután négyig elmenjen minden ereje és íze? Bőven ráér a tűzgyújtás előtt fél órával nekiállni összevágni.
- 22:25 Angol tudósok megállapították, hogy azok közül, akik 200 évvel ezelőtt paprikamagot juttattak a tápcsatornájukba, ma már senki sem él!!!
- 22:49 Nosztalgia rulez: befigyel egy mindííg, minden körülmények között.
- 23:23 Aszongya: hamarabb végzünk. Ez mióta szempont?! Három órája csinálja ezt az akkurátus, precízkedő pinalegyezést. De majd most, a paprikáknál belehúzunk!
- 25:11 Alekoszéknak jól megy: Floriol az étolaj, Jar a mosogató. Gondolom az útszóró só is Kalas.
- 25:43 ...továbbá nem menjünk át a piros lámpán, főleg, ha jön az autó.
- 26:42 Klassz volt ez a kis betétműsor a paradicsom hámozásáról, de megint önzetlenül segítek: ez a felhajtás hót felesleges. Az ember megfogja a paradicsomot, meg a nagyanyja csirkebelező kését, és mondjuk a mosogató fölött (mert csöpögős művelet) a paradicsom héján a kés fonákját határozott, nem passzírozóan erős mozdulatokkal végighúzkodja. Utána megcsippenti valahogy a héjat, és ugyanígy, könnyen le lehet húzni végig.
- 28:14 Jim Beam van a hűtőben, hoppá, kicsit.
- 28:43 AZ A SAPKA!!!! AZ A SAPKA!!! Ezt vajon miért vette föl? Fázik? Hipster? Bolond? Fél, hogy beleesik a haja az ételbe? Előkészítés közben miért nem félt? Csak szabad levegőn hullik a haja?
- 31:20 Kérem megmutatni... Jó, nem kell mégse.
- 32:00 Valaki, vigyázzon! A kismacska belesétál a tűzbe, hahó!
- 33:22 Pörköltszósszal(?)??!!! Miféle lakótelepi, kolbászból, krumpliból meg zöldbabból pörköltet hazudni próbáló proli melléfogás ez itt kérem? Hús, zöldség, hagyma, fűszerek, minden benne van, minek ide gulyáskrém? Elárulom, mire való a gulyáskrém. Mikor egy időben sokat jártam vidékre, terepre, akkor a napot a helyi Coop/Reál üzletben kezdtem, ott betáraztam egész napra elegendő zsemléből és párizsiból - na meg gulyáskrémből. Mondjuk, meg is utáltam pár hónap után. A pizzakrémet is.
- 34:49 A videó csúcspontja, a személyes kedvenc részem. Állóképek a társaságról. Alekosz "barátai" (de most komolyan, ki bírja ezt az embert elviselni? A kutyája is csak azért nem harapja meg, mert utálja az ízét). A sokat emlegetett, első osztályú, rangos vendégek, az úri társaság, a közeli barátok: az érdi kocsma törzsbutykásai, akiknek Alek beígért egy 500-ast, meg egy tányér ételt, ha eljönnek hozzá fényképezkedni.
- 35:26 Édesanyám, most ne hagyj el: stáblista! (Bettina, i-vel?)
- 36:40 :D :D :D :D Egyebet nem tudok mondani. Kérem kaccsoljaki.
- 37:20 Hírháttér Multimédia. Amit ír a történelem. Ja, nem. Csak majdnem.

Nekem amúgy nincs bajom az enyhén súlyos pszichopatákkal, sem a hasonlóan enyhén súlyos autistákkal, se a szociopatákkal, de még Alekosszal sem. De ez a videó elviselhetetlenül vontatott, akkurátus, precízkedő, okoskodó, és fontoskodó.

Ja, csatlakozzatok! Facebook-csoport a folytatásért

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://belpokol.blog.hu/api/trackback/id/tr435825396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása