A blogról

Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Paraphone: @horvathviteztamas: Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet mindezekre, már törlöm is az egészet. :D (2021.02.23. 21:07) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • horvathviteztamas: Tévedések, csúsztatások és nettó baromságok elegye... (2021.02.18. 15:52) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • lordblog: Tegnap este megnéztem az egyik drága unokám, NUDLESZ videóját. A Pesti utcán ment egyik embertől a... (2019.07.09. 13:58) Elek Zé, és a Sonkás Tömlős Sajt
  • JanCsi: "...végül a legnagyobb csoport, azok a középosztálybeliek, akiknek nincs ízlésük, de nem akarnak p... (2019.04.08. 22:44) Padthai Wokbar
  • asztronau: Hát barátom, neked nem való más mint a McDonalds és a kínai :)) Végre egy igényes, friss, normál... (2018.09.03. 15:15) Padthai Wokbar
  • Utolsó 20

Címkék

áfonya (1) aldi (1) Aldi (2) Alekosz (1) Allee (1) almalé (1) Alsóörs (1) amerikai álom (1) Andretti (1) angol reggeli (1) archív (3) Árpád híd (1) ázsiai hét (1) Balaton (3) Balatonszemes (1) balzsamecet (1) baromfi fasírt (1) Beáta (1) bébiparaj (1) BelFrit (1) Belga csoki (1) bevezető (2) bolognai (1) Budaörs (1) burger (2) Butler selection (1) butter brothers (1) Campona (1) chips (4) cinizmus (1) citarin (1) citrom (2) Cool Snack (1) csicseriborsó krém (1) Csíkos (1) csirke (4) csízió (1) csokoládé (1) curry (2) dogger (1) Don Pepe (14) DPFC (1) ecet (1) édesítőszer (1) édesség (4) egészséges (1) Elek Zoltán (1) Eurocenter (1) fagyi (1) fagylalt (2) fekete erdő (1) felirat (1) félkészétel (1) Fructiv (1) galambóc (1) gárdony (1) gombás csirke (1) Good milk (1) Grafiti (1) gránátalma (1) GRoby (1) guava (1) gyorsétterem (2) gyros (1) gyümölcsrizs (1) hagyma (2) hamburger (5) hamé mártás (1) hamhotburdogger (1) happy day (1) házi (4) hekk (1) hot dog (1) hummus (1) ital (1) jegeskávé (1) joghurtital (1) kacsa (2) káposzta (1) kávé (1) kebab (1) kenyér (2) Kicsi (2) kínai (22) kínai leves (2) kiwi ital (1) knorr (1) konzerv (1) krumpli (1) krumpliszirom (1) landliebe (1) lángos (2) legalja (2) Lidl (1) light (1) Lipóti pékség (1) longer (1) májas (1) mammut (1) margarin (1) marha (1) marhalábszár (1) Meki (2) melegszendvics (2) mexikói (1) méz (1) mézes-mustáros (1) Müller (2) mustár (1) narancs (1) NDK szendvicssütő (1) Népstadion (1) növényi zsír (1) OK (1) önkiszolgáló pénztár (1) padthai (1) pain pailasse (1) párizsi (1) pékség (3) péksütemény (4) pisztácia (1) pizza (6) pizzafeltét (1) pizzahajó (1) Porecs (1) pörkölt (1) Power fruit (1) pringles (1) pro és kontra (2) pulled pork (1) quark (1) rágó (1) rakott krumpli (1) rauch (1) recept (3) reggeli (1) Ricco (1) rudi (1) rum-trauben-nuss (1) sajt (1) sajtkrém (2) sajtos párizsi (1) saláta (1) sárgabarack (1) sió (1) spagetti (1) Spar (3) sprotni (1) strandkaja (1) sugár (1) sült krumpli (1) szalonna (1) szendvics (1) szénsavas üdítő (1) szeptemberi étlap (1) szolgálati közlemény (1) szósz (1) szponzorált tartalom (1) TAO (1) tésztás leves (1) thai (1) Tian Tan (1) tízsajtos (1) tojás (1) toszkána (1) trópusi (1) tubus (1) tuti (1) újbuda (1) Új Shanghai (1) unboxing (1) vajas keksz (1) vega (2) vegán (2) video info 1 (1) virslis (1) Vitorlás (1) Wok (1) wokbar (1) youtube (1) (1) Címkefelhő

Junkfood 2.0. "Az vagy, amit megeszel. Én szeméten élek."

2014.02.19. 12:11 Paraphone

Kenyér-szalonna-lilahagyma

Címkék: kenyér hagyma szalonna

A Csíkosban felismerték, hogy az étkezési trendek jönnek-mennek, a macaront felváltja a pho-leves és fordítva, a magyar ember akkor is szalonnát fog zabálni fehér kenyérrel, és hagymával. Nem kevés marketingérzékről tanúbizonyságot téve, mától(02.13) egy hétig ezen három termék (is) kiemelten akciós náluk.



A bevezetőben írtakra némi magyarázat: mikor posztolni akartam az egyszer már megírt bejegyzést, észrevettem, hogy vázlatban hagytam, éles helyett, továbbá hogy kihagytam a címkéket. Ezeket pótoltam, mentés gomb, a teljes szövegtörzs elveszett. Mostanra hevertem ki ezt a technikai csapást, szóval következzék a már egyszer megírt, újra.

Kenyér

Nem tudom, mostanában milyen néven futtatják a BL55-ös lisztet előállító malom padlózatának felsöprésével nyert lisztből előállított terméküket, kemencés, vagy házi? (Megnéztem: fehér. Ötletes.) Mindenesetre a szokásos, akciós, élesztős vacakról van szó, frissen elmegy, másnapra 2 kilóssá válik, morzsálódik, és fullaszt, harmadnapra kőkemény. 159 ft-ért ennyi jár, ha nem készülünk irreális vágyakkal, csalódást sem okoz.
Az én példányomon valami feketés dzsuva volt, mintha valaki gépolajos kézzel rakta volna a zacskóba, sebaj, levágtam.
Viszont!
A bécsi úti Csíkosba beköszöntött a XXI. század, alig több, mint egy évtizedes késéssel! Nincs már öregasszonyok betokozódott TBC-s kezével hiánytalanul összefogdosott kenyér.
(Tudom, hogy háborús generáció, meg aki egyszer szegény, az mindig szegény, de: ilyenkor mit néznek? Nem hibás-e a kenyér? Nem lisztes-e az alja, nem túlsült-e, nem sületlen-e, nem túl deformált-e? Vagy a méretét saccolják, keresik a 95 dekások között az egyetlen 110 dekást? Minek? Több szelet nem jön ki belőle. Az jó, ha vastagabbak a szeletek? Többet eszik, ha három szelettel vág le vacsorára? Miért jó a több KENYÉR? Ennyi erővel ehetne egy nagy evőkanál lisztet is, feloldva egy pohár vízben. Olcsóbb, és jól eltelít az is. Nyomoronc vén szarháziak.)
Ahogy elmúltak a hatgyerekes (amiből háromnak konstans valamilyen cseppfertőzése van) cigányasszonyok által végigtapizott kenyerek is.
Mehetnek a kukába a sok éves kutatómunkával kifejlesztett, a legkarcsúbb henger alakú kenyér legnagyobb átmérőjénél 3mm-el kisebb átmérőjű papírzacskók.
Egészen a fogarasi úti Csíkosig kellett menniük a fantasztikus újításért: lukacsos, lélegző félnejlon-félpapír zacsiba, előre bepakolt kenyerekből válogathatunk.
4/10

Lilahagyma

200 ft kilója, gyakorlatilag vöröshagyma árban adják. Elég leharcolt a többség, de nem csírázik, nem rohadt. Kb egyforma, szép nagy fejek. Eléggé tömör, nem laza, szétesős rétegek. Színre erős, nem az a halvány fajta. Ízre a "csutorája" felé haladva egyre erősödik, a vége felé szinte lehetetlen olyan vékony szeletet olyan vastag kenyérhez bekapni, hogy ne marja szét az ember száját. A lilahagymának pedig az lenne a lényege, hogy a rendes hagymánál édesebb, bársonyosabb az íze - na mindegy.
Evés után órákig megmaradó, kaparó érzet a torokban. (Nálam közrejátszhat, hogy három napig reggeli-ebéd-vacsorára ezt ettem.)
3/10

Császárszalonna

Az akció első napján volt némi tanácstalanság. Ugyanis a 990ft/kg-os ár csak egy kg feletti vásárlás esetén érvényes! (Nem kell ráparázni, és egész táblákat megvenni, kisebb darabokat is összead a pénztárgép, és ha megvan az egy kiló+, akkor akciós árral számol.)
Utóbbit viszont nem mindenki tudta, a sok csóró proli (pl én is) úgy kérte a szalonnát: egy szép, egy kiló és fél dekás darabot kérek. A kiszolgáló nőstények kissé zavarban voltak, tipikusan a "csak segíteni ugrottam be, egyébként a teasort szoktam feltölteni" fejet vágták, és súgva kérdezték egymást: mennyi az egy kiló kb?
Így kaptam egy valóban szép, kiló húszas darabot, maradhatott.
A zsíros részek elég uncsik, magának a cuccnak nincs túl karakteres íze. Elég puha, szépen elválik a bőrétől. Nem sós, nem sótlan, nem  nyers.
Kevés, könnyen körbevágható porcogóval találkoztam.
Az akciósságához képest gazdagon húsos, a húsos részek elég ízletesek. Császárszalonna ízük van, bármily meglepő.
9/10

Összhatás:

A Csíkosban nem nagyon tudtak melléfogni ezzel az akcióval, minden magára valamit is adó heteroszexuális magyar férfiember szívesen eszi ezt a kombinációt, akár több napig is. A szalonna átlagosnál jobb, ez felhúzza a kiegészítőket, plusz ugye a munkás-paraszt-fíling.
Mindenkinek ajánlom, siessetek, mert csak holnap reggel 6-ig tart az akció.

8/10

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://belpokol.blog.hu/api/trackback/id/tr245812412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krüger 2014.02.24. 14:39:22

Nekem töpörtyűvel (és nem tepertővel) is nagyon bejön a lilahagyma, esetleg kacsazsíros kenyérrel.

Artyom2034 2014.04.03. 10:11:48

"minden magára valamit is adó heteroszexuális magyar férfiember szívesen eszi ezt a kombinációt"
Elhatárolódóm ettől a kirekesztő, homofób, hímsoviniszta, xenofób, heteroszexista maszkulin röfögéstől! Sőt antiszemita is mert szalonnát dicsérsz benne! Mindjárt összehívok egy antifa tüntetést a blog ellen!
A viccet félretéve én is szeretem kenyérrel és hagymával (vörössel is) a szalonnát. Most már soha nem lehetek metroszexuális yuppie? :(
süti beállítások módosítása