A strandszezonban a gárdonyi gyroszos után is van élet. Régóta fontolgatom már, hogy az évek óta törzshelyünknek számító, és szerintem a Balaton egyik legtutibb kajáldájáról írni kéne egyszer. Most jött el az idő, mivel a megszokott magas minőséget (korrektnek mondható árak, és hibátlan kiszolgálás mellett) legutóbb még magasabbra sikerült tornászniuk egy olyan pizzával... amilyet én még nem is. Máshol se, soha.
A Firenze (vajh miért pont az?) fantázianévre hallgató kreálmányuk ötlete korántsem biztos, hogy az ő szakácsaiknak a fejéből pattant ki legelőször, de mint mondottam, én most először itt találkoztam ilyesmivel.
Távolról, hunyorítva nézve ez egy félbehajtott pizza kategóriában indított gyroszos pizza-kreáció, de jobban megvizsgálva a helyzet ennél extrémebb.
A tökéletes állagú, felül ropogós pizzatészta alatti töltelék ugyanis mentes a csípősségtől, és a gyroszfűszertől általában, ellenben a tészta roston sült csirkemell-darabokat, hagymás-uborkás-fejessalátás(!!!+) salátaágyat, paradicsomszószt és tzaziki-öntetet rejt.
A csirkemell finom, kissé borsos, tökéletes állagú, és elég sok. A tzaziki-öntettel könnyű mellényúlni, és nehéz középszerűt alkotni, de ritkán lehet szuper fokhagymás-joghurtos-uborkás mulatságot is alkotni, ezúttal ez összejött. A saláta pedig az az összetevő, amivel jóérzésű ember csupán... saláta formában, a pörkölt-nokedli, meg a rántotthús-szalmakrumpli mellett szeretne találkozni, és nem a pizzájában, viszont ezúttal tökéletes telitalálat a dolog. Könnyű összetevő, mellyel együtt az egész étel eteti magát, alattomosan laktató, de nem tömény, sőt: nőiesen könnyed.
Közel kétezer forint egy ilyen pizzáért belefér, mindenkinek ajánlom, aki szereti a különlegesebb ízeket, és ajánlom még a kipróbált, régi kedvenceinket is, a pizza csigát, vagy az Al Pacino pennét (tejszínes-paradicsomos csirkeragu).
Top pizzéria a Balcsinál, ha arra jártok, próbáljátok ki.
10/10
Utolsó kommentek