A blogról

Ajánlom magamat

Utolsó kommentek

  • Paraphone: @horvathviteztamas: Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet mindezekre, már törlöm is az egészet. :D (2021.02.23. 21:07) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • horvathviteztamas: Tévedések, csúsztatások és nettó baromságok elegye... (2021.02.18. 15:52) Don Pepe: vegánság és egyéb
  • lordblog: Tegnap este megnéztem az egyik drága unokám, NUDLESZ videóját. A Pesti utcán ment egyik embertől a... (2019.07.09. 13:58) Elek Zé, és a Sonkás Tömlős Sajt
  • JanCsi: "...végül a legnagyobb csoport, azok a középosztálybeliek, akiknek nincs ízlésük, de nem akarnak p... (2019.04.08. 22:44) Padthai Wokbar
  • asztronau: Hát barátom, neked nem való más mint a McDonalds és a kínai :)) Végre egy igényes, friss, normál... (2018.09.03. 15:15) Padthai Wokbar
  • Utolsó 20

Címkék

áfonya (1) Aldi (2) aldi (1) Alekosz (1) Allee (1) almalé (1) Alsóörs (1) amerikai álom (1) Andretti (1) angol reggeli (1) archív (3) Árpád híd (1) ázsiai hét (1) Balaton (3) Balatonszemes (1) balzsamecet (1) baromfi fasírt (1) Beáta (1) bébiparaj (1) BelFrit (1) Belga csoki (1) bevezető (2) bolognai (1) Budaörs (1) burger (2) Butler selection (1) butter brothers (1) Campona (1) chips (4) cinizmus (1) citarin (1) citrom (2) Cool Snack (1) csicseriborsó krém (1) Csíkos (1) csirke (4) csízió (1) csokoládé (1) curry (2) dogger (1) Don Pepe (14) DPFC (1) ecet (1) édesítőszer (1) édesség (4) egészséges (1) Elek Zoltán (1) Eurocenter (1) fagyi (1) fagylalt (2) fekete erdő (1) felirat (1) félkészétel (1) Fructiv (1) galambóc (1) gárdony (1) gombás csirke (1) Good milk (1) Grafiti (1) gránátalma (1) GRoby (1) guava (1) gyorsétterem (2) gyros (1) gyümölcsrizs (1) hagyma (2) hamburger (5) hamé mártás (1) hamhotburdogger (1) happy day (1) házi (4) hekk (1) hot dog (1) hummus (1) ital (1) jegeskávé (1) joghurtital (1) kacsa (2) káposzta (1) kávé (1) kebab (1) kenyér (2) Kicsi (2) kínai (22) kínai leves (2) kiwi ital (1) knorr (1) konzerv (1) krumpli (1) krumpliszirom (1) landliebe (1) lángos (2) legalja (2) Lidl (1) light (1) Lipóti pékség (1) longer (1) májas (1) mammut (1) margarin (1) marha (1) marhalábszár (1) Meki (2) melegszendvics (2) mexikói (1) méz (1) mézes-mustáros (1) Müller (2) mustár (1) narancs (1) NDK szendvicssütő (1) Népstadion (1) növényi zsír (1) OK (1) önkiszolgáló pénztár (1) padthai (1) pain pailasse (1) párizsi (1) pékség (3) péksütemény (4) pisztácia (1) pizza (6) pizzafeltét (1) pizzahajó (1) Porecs (1) pörkölt (1) Power fruit (1) pringles (1) pro és kontra (2) pulled pork (1) quark (1) rágó (1) rakott krumpli (1) rauch (1) recept (3) reggeli (1) Ricco (1) rudi (1) rum-trauben-nuss (1) sajt (1) sajtkrém (2) sajtos párizsi (1) saláta (1) sárgabarack (1) sió (1) spagetti (1) Spar (3) sprotni (1) strandkaja (1) sugár (1) sült krumpli (1) szalonna (1) szendvics (1) szénsavas üdítő (1) szeptemberi étlap (1) szolgálati közlemény (1) szósz (1) szponzorált tartalom (1) TAO (1) tésztás leves (1) thai (1) Tian Tan (1) tízsajtos (1) tojás (1) toszkána (1) trópusi (1) tubus (1) tuti (1) újbuda (1) Új Shanghai (1) unboxing (1) vajas keksz (1) vega (2) vegán (2) video info 1 (1) virslis (1) Vitorlás (1) Wok (1) wokbar (1) youtube (1) (1) Címkefelhő

Junkfood 2.0. "Az vagy, amit megeszel. Én szeméten élek."

2019.01.17. 21:30 Paraphone

Don Pepe - Fried Chicken (DUO), és Rakott krumplis supreme pizza

Címkék: csirke pizza rakott krumpli Don Pepe DPFC

Na, hogy az van, hogy megint mégis van Don Pepe a blogon.
Ez nyilván nem véletlen: két olyan aktuális, havi ételük, illetve havi étellel összekötött havi akciójuk van, amit mindenképpen ki kellett próbálnunk - jobbára Asszonykámmal közösen.


DPFC menü - avagy Don Pepe Fried Chicken DUO, plusz két somlói galuskával

Mi nem pont ezt rendeltük, mert volt otthon mazsolás-vaníliás krémtúró (jegyzet: el ne felejtsek bejegyzést írni róla), szóval csak egy sima ("sima") DUO-t kértünk.
Az akció egyébként nem lett volna rossz, 6670 helyett 5990-ért lehet a címben felsoroltakhoz hozzájutni.

A DP Fried Chicken DUO a következő összetevőket tartalmazza, tételesen:

12 db ropogós csirkemell csík
Ha valakinek lapátkezei vannak, akkor a teljesen behajlított középső ujjával a tenyerén megérintett ponttól, a hüvelykujja végéig tartó kézrészletét képzelje el, húspárnácskával együtt - no, kb ekkora csíkokról beszélünk. Képtelenség nem megemlíteni a KFC strips-eit, mint viszonyítási pontokat csirkecsík-témában, szóval azoknál valamivel átsültebb, de korántsem száraz, jó állagú, nem vékonyra agyonvert csirkemelleket kaptunk.
Panírnak a pikáns cornflakes-est választottam, a parmezános helyett, illetve ahelyett, amit valójában szerettem volna: a fele-fele helyett. Se a kapszaicinért, se a corn flakesért nem rajongok túlzottan, egy pici fekete pont a DP-nek, hogy a rendelésnél nem a fele-fele az alapértelmezett.
A panír eléggé kellően megfelelően, sőt, még azon is túl ropogós volt, ámbár nem tolakodóan csípős. Biztos bennem van a hiba, de én sosem értettem ezt a corn flakes-es panírt, olyan, mintha üvegszilánkkal kevert borotvapenge-törmeléket rágcsálna az ember. Értem én, hogy a ropogósság hívószó, és a tudatalatti, ősi ösztöneinket ingerli, de valahogy nekem a puhább panír jobban bejön - mindegy, így is nagyon finom volt a cucc.

12 db rántott hagymakarika
A hagymakarika viszonylag újkeletű dolog a honi gasztrokultúrában, a BK hozta be a köztudatba, az övék eléggé umami, de nyilván semennyire sem hagyma. A képzeletbeli számegyenes a karikára vágott hagyma utolsó két gyűrűjének dupla panírban való kisütésétől (ezt nem csinálja senki, pedig finom), a Tesco value gyorsfagyasztott, panírozott hagymakarikájáig terjed, mely a panír alatt 95% csiriz, 3% vöröshagymapor, és 2% árva gyermekek könnyének homogén elegyét rejti. Sajnos a helyzet az, hogy a DP hagymakarikája az utóbbi felé közelít ezen a számegyenesen - nem zavaróan rossz, de nem is különösebben jó.

6db szezámmagosbundás (ez állítólag egybe írandó) sajtrúd
Magasan kiemelkedett a felhozatalból ez az alkotó, Asszonykámmal szinte egymás kezéből rángattuk ki. A sajt ízletes, illatos és nyúlós, de a töltelékből nem csorog kifelé, a bunda pedig telitalálat. Langyosan sem unalmas, és dermedt: hibátlan.

Don Pepe burgonya
A már jól ismert, megszokott magas minőségű házias steakburgonya, saját fűszerezéssel, elég kiadós mennyiségben.

A DUO mérethez két választható öntet jár, mi rendeltünk egy harmadikat is plusz 300ft-ért, előre szólok, hogy ennyi mindenhez a három is kevés lesz.
Salsa - picit csípős, jó szaftosan paradicsomos, egész rusztikus zöldségdarabokkal, nagyon bejött.
Mézes-mustáros - elég folyós volt, és se nem túl mézes, se nem túl mustáros, inkább joghurtos.
Don Pepe - frankó sűrű szósz, karakteresen ízes és fűszeres.

A mennyiség az horror: valóban nagyon kiadós, két felnőttnek vagy két lightos étkezés, vagy egy komplett főétkezés, és később az egyiküknek még egy reggeli/vacsi a maradék.
Érdekesség, hogy egybehangzó véleményünk szerint minden egy picit sótlan volt, de inkább így legyen, mintsem hogy sós lenne.

4790-be került az extra öntettel: ha azt nézzük, hogy két ember összesen három étkezést megoldott ennyiből, minimális szénhidráttal, gyakorlatilag csak feltétekkel, házhoz szállítva - akkor tökéletesen megéri.

8/10

Rakott krumplis supreme pizza

Egyedül vállaltam be a hónap extra pizzáját, és elmondhatom, hogy nem bántam meg.
A Pepében kezd hagyománnyá válni, hogy nem feltétlenül pizzatésztára termett, komplett ételeket raknak rá feltétnek mégis. Eddig két ilyen kísérletükhöz volt szerencsém, az angol reggelisből bejegyzés is lett, és úgy rémlik, hogy a marhapörköltes is bejött.

Ebben a hónapban a rakott krumpli került a célkeresztbe, ami érthető, hiszen azt mindenki szereti, ahogy a pizzát is.

A supreme arra utal, hogy két rétegű a pizza (nocsak, rakott, mint a tepsis változat?), az alsó rétegben, a két tészta között egy jóféle rakottkrumpli-pürét találunk (sajt-tejföl-sonka-tojás), a pizza tetején pedig a feltétek a csabai kolbász, sonka, főtt tojás, krumpli, szalonna, koktélparadicsom(!!), és mozzarella(!).

A püré marha jó, nagyon gazdaggá, és szaftossá tesz minden falatot.
A felső réteg feltétjei is szép számmal vannak jelen, a kolbász fűszeres és finom, a tojás az... tojás, ahogyan egyébként a sonka is sonka.
Szomorodjak meg, de én császárszalonnát egy huncut darabot se találtam, mondjuk épp nem is hiányzott. 
A ráolvadt sajt bár rakottkrumpli-idegen, de a pizzának szinte elválaszthatatlan része, és nem rombolta az összképet.
Nem úgy a krumpli, ami az étlap szerint "karika", nálam negyed krumplik formájában volt jelen, és ami a nagyobbik baj, hogy szinte nyersen. Talán célszerű lenne legalább félig megfőzni rárétegezés előtt, vagy egész vékony karikákra szeletelni, vagy az alsó rétegbe keverni hagymás tört krumpli formában, akár elhagyni a fenébe: a (nyers) krumpli egyébként sem egy túl szexi hozzávaló.
Na de a koktélparadicsomok! Semmiképpen ne menjünk el szó nélkül eme totál műfajidegen hozzávaló mellett. Az édes fél-koktélparadicsomok remekül színesítik a kissé egyhangú sárgásfehér összképet, friss savasságukkal pedig a pizza töménységét oldják. Nekem nagyon bejött ez az ötlet, gratula hozzá.

Összegezve: 2790-ért egy ennyire gazdag, 32 centis pizza nem egy észbontó kiadás, jómagam kétszer laktam jól vele, és mind a kétszer ízlett is.

9/10

(Mint mindig, ezúttal is köszönöm a lehetőséget a DP csapatának, hogy kipróbálhassam-kipróbálhassuk ezeket az ételeket.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://belpokol.blog.hu/api/trackback/id/tr6214569330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása